• anty

Indeks: 1519-1

Wydawnictwo: Edra Urban & Partner

Ortopedia i reumatologia

Autor: Elias-Jones, Perry, (red. pol.) Gaździk T. Wydanie: 3 Rok wyd: 2015 Ilość stron: 250 Format: 18,0 x 25,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-65373-00-7 Seria: Crash Course

Cena 52,51 zł Cena podstawowa 59,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 8330-1

Wydawnictwo: Górnicki Wydawnictwo Medyczne

Praktyczna okulistyka dziecięca

Autor: Gotz-Więckowska Anna, Pawlak MartaWydanie: 1Rok wyd: 2020Ilość stron: 202Format: 23,5 x 32,0 cmOprawa: twardaISBN: 978-83-61257-55-4

Cena 215,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 20273-1

Wydawnictwo: Media-Press

Pediatria w praktyce lekarza POZ

Autor: Dobrzańska Anna, Obrycki Łukasz, Socha PiotrWydanie: 1 - poprawioneRok wyd: 2023Ilość stron: 708Format: 16,0 x 23,0 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-89809-47-6

Cena 199,00 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie bestsellery

Dieta łatwo strawna Nie tylko dla chorych

2552-3
Autor: Szczepańska Anna
Rok wyd: 2014
Ilość stron: 282
Format: 20,5 x 14,5 cm
Oprawa: miękka
ISBN: 978-83-200-3165-2
Książka antykwaryczna
24,00 zł
Brutto
Ilość

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Książki używane mogą nie zawierać dodatków online, płyt, obwolut, być wycofane z bibliotek, z pieczątkami i oznaczeniami. Reklamacje z tego powodu nie będą rozpatrywane.

Opis

Książka przeznaczona jest zarówno dla chorych, zmuszonych z powodu choroby do stosowania diety łatwo strawnej, jak i zdrowych, pragnących zapobiegać takim patologicznym stanom, jak otyłość, niewydolność krążenia, nadciśnienie. Publikacja zawiera przepisy diety łatwo strawnej, uwzględniające zarówno odpowiedni dobór produktów, jak i technologie ich przygotowania.



Spis treści:

I. WIADOMOŚCI OGÓLNE O ŻYWIENIU

  1. Jaką rolę spełniają składniki odżywcze w organizmie człowieka?
  2. Poznajmy wartość odżywczą produktów
  3. Ile produktów trzeba spożyć dziennie?
  4. Jak zestawiać posiłki?
  5. Jak przechowywać produkty?
  6. Jak postępować z produktami w czasie sporządzania potraw?
  7. Zioła w żywieniu normalnym i łatwo strawnym
  8. Unikajmy zatruć pokarmowych
  9. Jak dochodzi do zakażenia żywności i potraw?

 

II. ŻYWIENIE DIETETYCZNE

  1. Czym charakteryzuje się dieta łatwo strawna?
  2. Dla kogo dieta jest konieczna, a dla kogo jest wskazana?
  3. Żywienie w schorzeniach wątroby i dróg żółciowych
  4. Żywienie w chorobie wrzodowej
  5. Żywienie w otyłości
  6. Uwagi o żywieniu ludzi w podeszłym wieku
  7. Uwagi o żywieniu w cukrzycy
  8. Uwagi o żywieniu w chorobie trzewnej (celiakii)
  9. Uwagi o organizacji spożywania posiłków w ciągu dnia

 

III. PRZEPISY NA POTRAWY DIETY ŁATWO STRAWNEJ

  1. Dodatki do pieczywa
  2. Zupy
  3. Dodatki do zup
  4. Potrawy z mięsa i ryb
  5. Potrawy z jaj
  6. Potrawy z warzyw
  7. Potrawy z mąki i kasz
  8. Potrawy półmięsne
  9. Sosy
  10. Desery i napoje
  11. Ciasta domowe
  12. Domowe przetwory łatwo strawne
  13. Potrawy z mąki i kasz z kukurydzy
Szczegóły produktu
PZWL
2552-3
16 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: 17237-1

Wydawnictwo: PZWL

Liczmy kalorie

Autor: Kunachowicz Hanna, Nadolna Irena, Przygoda Beata, Wydanie: 3 Rok wyd: 2011 Ilość stron: 320 Format: 17,0 x 12,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-4303-7

Cena 43,12 zł Cena podstawowa 49,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: 7816-1

Wydawnictwo: Prószyński MEDIA

Dieta dla nastolatków

Autor: Gulińska Edyta Wydanie: 1 Rok wyd: 2004 Ilość stron: 80 Format: 14,0 x 20,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-7337-832-4

Cena 7,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Śledź nas na Facebooku