Autor: Fam A. G., Lawry G. V., Kreder H. J. (red. pol.) Z Wydanie: 1 Rok wyd: 2008 Ilość stron: 146 Format: 21,5 x 29,0 cm Oprawa: twarda ISBN: 978-83-60290-49-1
Jadłospisy na 3
miesiące Ponad 200 przepisów, także w wersjach wegańskich i
wegetariańskich 5 podstawowych produktów w każdym przepisie Czas
przygotowania: do 20 minut
Ten poradnik ma pomóc wszystkim
zapracowanym, zmęczonym czy zwyczajnie nielubiącym gotować osobom
błyskawicznie przyrządzać potrawy zgodne z zasadami żywienia insulinoopornych.
Z przepisów mogą jednak korzystać nie tylko pacjenci z insulinoopornością, ale
każdy, kto chce jeść z niskim indeksem glikemicznym, odżywiać się zdrowo i
zrezygnować z częstego jedzenia na mieście.
Co znajdziesz w tej
książce? • rady w pigułce, czyli vademecum dotyczące insulinooporności •
listę produktów, z których warto korzystać • podstawowe zasady gotowania
dla zabieganych • przyprawy, które wspomagają walkę z insulinoopornością
• sposoby na okiełznanie głodu
Autor: Cybulska Barbara, Kłosiewicz-Latoszek Longina, Cic Wydanie: 1 Rok wyd: 2006 Ilość stron: 164 Format: 14,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-200-3315-2 Seria: Instytut Żywności i Żywienia Zaleca
Autor: Nachtigall Lila, Nachtigall Robert D., Heilman Joa Wydanie: 2 Rok wyd: 2008 Ilość stron: 372 Format: 14,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-3879-8
Autor: Praca zbiorowa Wydanie: 1 Rok wyd: 2009 Ilość stron: 32 Format: 15,0 x 21,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7527-229-1 Seria: Porady lekarza rodzinnego