Dowiedz się, w jaki sposób zastąpić tradycyjne produkty składnikami
roślinnymi i które sposoby przygotowywania potraw pozwalają na zachowanie
największej ilości wartości odżywczych.
Pierwsza, bestsellerowa publikacja T. Colina Campbella Nowoczesne zasady
odżywiania to jedna z najważniejszych książek o zdrowiu i żywieniu
opublikowanych w ciągu ostatniej dekady. Na całym świecie sprzedano jej prawie
milion egzemplarzy. Autorzy Nowoczesnych zasad odżywiania udowadniają, że winę
za rozpowszechnienie chorób cywilizacyjnych, takich jak otyłość, cukrzyca,
choroby serca czy nowotwory, ponosi zachodnia dieta. Na podstawie jednego z
największych badań w historii, dowodzą również, że dieta roślinna zapewnia
optymalne zdrowie i może pomóc w leczeniu wielu chorób.
Nowoczesne zasady odżywiania w praktyce autorstwa córki T. Colina Campbella
to zbiór przepisów na smaczne i zdrowe potrawy, bazujących na najnowszych danych
z zakresu medycyny i dietetyki. Dzięki tej książce przekonasz się, że zdrowe
odżywianie wcale nie jest wyrzeczeniem, a dania roślinne to kulinarna rozkosz
dla każdego! To po prostu bukiet pysznych i łatwych w przygotowaniu potraw
roślinnych pozbawionych tłuszczów przetworzonych i z minimalną ilością cukru
oraz soli. Nowoczesne zasady odżywiania w praktyce są idealnym przepisem dla
osób, które cenią dobry smak i dbają o swoje zdrowie.
Spis treści:
Wstęp
- Chleby i babeczki
- Dania śniadaniowe
- Przystawki i sałatki
- Zupy i gulasze
- Kanapki
- Dania główne
- Przekąski
- Desery