Co jeść, żeby nie zachorować na raka? Jak dietą wspierać leczenie nowotworów?
Jak gotować, żeby wygrać walkę z rakiem?
Z rakiem przy stole jest we Włoszech prawdziwym bestsellerem, w ciągu dwóch
lat książka doczekała się pięciu wydań
Sprzedano ponad 100 tys. egzemplarzy!
Spis treści:
- Dlaczego powinniśmy być wegetarianami
- Odżywianie się i etyka
- Odżywianie się i ochrona środowiska
- Odżywianie się i ochrona zdrowia
- Dieta wegetariańska i dzieci
- Nowotworom można zapobiegać przy stole
- Dieta, geny i nowotwory
- Zdrowie na talerzu
- Aby przedłużyć życie
- Słownik terminów naukowych
- Przepisy
- Przetwory domowe
- Pierwsze dania
- Zupy i minestry
- Drugie dania
- Jednodaniowe
- Warzywa
- Sałatki
- Desery
- Śniadania i przekąski