Wiesz już zapewne, że klucz do twojego zdrowia i dobrego samopoczucia
kryje się w jelitach. Są one domem bakterii, które mają wpływ na twoją wagę,
nastrój i układ odpornościowy.
Trzymasz w rękach uzupełnienie
bestsellera Jelita wiedzą lepiej. Clare Bailey, lekarka, a prywatnie żona
Michaela Mosleya, wraz z doświadczoną dietetyczką Joy Skipper zgromadziły w tej
książce aż 150 przepisów na zdrowe śniadania, zupy, dania główne, sałatki i
kiszonki. Właśnie takie dania wybrałyby jelita, gdyby same mogły o tym
decydować. Dowiesz się także: • jakie produkty powinna zawierać spiżarnia
przyjazna jelitom, • jak wyrobić w sobie zdrowe nawyki żywieniowe i
zaplanować posiłki zgodnie z dietą Michaela Mosleya, • jak wprowadzić w życie
program naprawy jelit, by uzdrowić swoje ciało od wewnątrz.
Niezależnie
od tego, czy cierpisz na zespół jelita drażliwego lub nietolerancje pokarmowe
czy po prostu chcesz zacząć lepiej traktować swoją mikroflorę jelitową, ta
książka to doskonały przewodnik po zdrowym odżywianiu!
Autor: Jarosz Mirosław, Dzieniszewski Jan Wydanie: 1 Rok wyd: 2008 Ilość stron: 116 Format: 14,4 x 20,4 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-3775-3 Seria: Instytut Żywności i Żywienia zaleca
Autor: Stolińska-Fiedorowicz Hanna
Wydanie: 2
Rok wyd: 2021
Ilość stron: 270
Format: 17,0 x 22,0 cm
Oprawa: miękka ze skrzydełkami
ISBN: 978-83-8132-242-3