• Banner

  • NFZ

Indeks: 13933-1

Wydawnictwo: Górnicki Wydawnictwo Medyczne

ABC elektrokardiografii klinicznej

Autor: (red.) Morris F., Brady W. J., Camm J., (red. pol. Wydanie: 1 Rok wyd: 2009 Ilość stron: 102 Format: 21,0 x 29,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-61257-80-6

Cena 89,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: 5369-1

Wydawnictwo: Via Medica

Ciśnienie tętnicze a udar mózgu

Autor: Chalmers J., Macmahon S., Anderson C., Neal B., Ro Wydanie: 2 Rok wyd: 2001 Ilość stron: 80 Format: 14,5 x 21,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 8372581509 Seria: Poradnik Klinicysty

Cena 15,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 19483-1

Wydawnictwo: Alfa-medica press

EKG jasno i zrozumiale

Autor: Houghton Andrew R., Gray David Wydanie: 4 Rok wyd: 2014 Ilość stron: 312 Format: 14,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7522-125-1

Cena 44,00 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie bestsellery

Liczmy witaminy w diecie

4478-3
Autor: Kunachowicz Hanna, Nadolna Irena, Wojtasik Anna, P
Wydanie: 1
Rok wyd: 2009
Ilość stron: 272
Format: 20,5 x 14,5 cm
Oprawa: miękka
ISBN: 978-83-200-3810-1
Książka antykwaryczna
23,00 zł
Brutto
Ilość

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Książki używane mogą nie zawierać dodatków online, płyt, obwolut, być wycofane z bibliotek, z pieczątkami i oznaczeniami. Reklamacje z tego powodu nie będą rozpatrywane.

Opis
Witaminy stanowią bardzo ważną grupę związków potrzebnych do prawidłowego przebiegu wielu czynności życiowych organizmu. Mimo, że witaminy znajdują się w pokarmach w minimalnej ilości i nie dostarczają organizmowi ani jednej kalorii, organizm nasz nie może bez dostatecznego ich dopływu normalnie się rozwijać i funkcjonować. Urozmaicone pożywienie zazwyczaj zapewnia potrzebne ilości witamin, co pozwala na normalne funkcjonowanie organizmu. Dlatego ważne jest właściwe żywienie zawierające dużą ilość surowych warzyw i owoców, soków owocowych lub owocowo-warzywnych a także stosowanie preparatów witaminowych. Autorki zwracają uwagę na witaminy w diecie z punktu prawidłowego układania jadłospisów i postępowania dietetycznego.

Spis treści:

Wprowadzenie

Witaminy - ich rola w żywieniu i zachowaniu zdrowia

  1. Witamina A i B-karoten
  2. Witamina E
  3. Witamina C (kwas askorbinowy)
  4. Tiamina (witamina B1)
  5. Ryboflawina (witamina B2)
  6. Niacyna (witamina PP)
  7. Witamina B6
  8. Foliany
  9. Witamina B12
  10. Witamina K
  11. Zawartość witamin w produktach i straty w procesach przygotowywania żywności

Podsumowanie

Piśmiennictwo

Tabele zawartości witamin w produktach spożywczych i potrawach

Skorowidz

Szczegóły produktu
PZWL
4478-3
16 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: 4656-1

Wydawnictwo: Buchmann

Dieta w chorobie nowotworowej

Autor: Kapała Aleksandra Wydanie: 2 Rok wyd: 2018 Ilość stron: 224 Format: 19,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ze skrzydełkami ISBN: 978-83-280-5746-3

Cena 39,99 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: 15157-1

Wydawnictwo: Mada

Lecznicze diety

Autor: Jackowska Wanda Rok wyd: 2010 Ilość stron: 224 Format: 14,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-89624-63-5

Cena 23,10 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Śledź nas na Facebooku