• Banner

  • NFZ

Indeks: 9454-1

Wydawnictwo: MediPage

100 rozpoznań. Układ krążenia

Autor: Brady Thomas J., Grist Thomas M., Westra Sjirk J., Wydanie: 1 Rok wyd: 2006 Ilość stron: 312 Format: 13,0 x 21,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-89769-11-5 Seria: Radiologia - Seria Kieszonkowa

Cena 99,99 zł Cena podstawowa 115,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 17241-1

Wydawnictwo: Czelej

Urazy oka

Autor: Kuhn Ferenc, (red. pol.) Zagórski Zbigniew Wydanie: 1 Rok wyd: 2011 Ilość stron: 242 Format: 21,0 x 30,0 cm Oprawa: twarda ISBN: 978-83-7563-116-6

Cena 97,90 zł Cena podstawowa 110,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie
Wszystkie bestsellery

Liczmy witaminy w diecie

4478-3
Autor: Kunachowicz Hanna, Nadolna Irena, Wojtasik Anna, P
Wydanie: 1
Rok wyd: 2009
Ilość stron: 272
Format: 20,5 x 14,5 cm
Oprawa: miękka
ISBN: 978-83-200-3810-1
Książka antykwaryczna
23,00 zł
Brutto
Ilość

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Książki używane mogą nie zawierać dodatków online, płyt, obwolut, być wycofane z bibliotek, z pieczątkami i oznaczeniami. Reklamacje z tego powodu nie będą rozpatrywane.

Opis
Witaminy stanowią bardzo ważną grupę związków potrzebnych do prawidłowego przebiegu wielu czynności życiowych organizmu. Mimo, że witaminy znajdują się w pokarmach w minimalnej ilości i nie dostarczają organizmowi ani jednej kalorii, organizm nasz nie może bez dostatecznego ich dopływu normalnie się rozwijać i funkcjonować. Urozmaicone pożywienie zazwyczaj zapewnia potrzebne ilości witamin, co pozwala na normalne funkcjonowanie organizmu. Dlatego ważne jest właściwe żywienie zawierające dużą ilość surowych warzyw i owoców, soków owocowych lub owocowo-warzywnych a także stosowanie preparatów witaminowych. Autorki zwracają uwagę na witaminy w diecie z punktu prawidłowego układania jadłospisów i postępowania dietetycznego.

Spis treści:

Wprowadzenie

Witaminy - ich rola w żywieniu i zachowaniu zdrowia

  1. Witamina A i B-karoten
  2. Witamina E
  3. Witamina C (kwas askorbinowy)
  4. Tiamina (witamina B1)
  5. Ryboflawina (witamina B2)
  6. Niacyna (witamina PP)
  7. Witamina B6
  8. Foliany
  9. Witamina B12
  10. Witamina K
  11. Zawartość witamin w produktach i straty w procesach przygotowywania żywności

Podsumowanie

Piśmiennictwo

Tabele zawartości witamin w produktach spożywczych i potrawach

Skorowidz

Szczegóły produktu
PZWL
4478-3
16 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: 18246-1

Wydawnictwo: Astrum

Dieta w osteoporozie

Autor: Jakimowicz-Klein Barbara Wydanie: 1 Rok wyd: 2012 Ilość stron: 172 Format: 15,0 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7277-586-3

Cena 19,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 20808-1

Wydawnictwo: Medical Education

Dieta po udarze mózgu Poradnik

Autor: Aleksandra Cichocka Wydanie: 1 Rok wyd: 2023 Ilość stron: 26 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-67696-03-6 Seria: Udar-Wracamy do zdrowia

Cena 19,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 8953-1

Wydawnictwo: PZWL

Celiakia

Autor: Jarosz M., Dzieniszewski J. Wydanie: 1 Rok wyd: 2012 Ilość stron: 108 Format: 14,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-4496-6 Seria: Instytut Żywności i Żywienia zaleca

Cena 34,32 zł Cena podstawowa 39,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Śledź nas na Facebooku