OSTATNI EGZEMPLARZ - POSIADA LEKKO ZAGIĘTE 
ROGI
W książce znajdują się odpowiedzi na wszystkie istotne pytania dotyczące 
 alergii. W praktycznej części zamieszczono wiele przepisów na smaczne potrawy, 
 opracowanych na potrzeby pacjentów z najróżniejszymi alergiami pokarmowymi. 
Przy  wyborze uwzględniającym codzienne potrzeby alergików kierowano się 
wymaganiami  stawianymi przez siedem najczęściej występujących alergii 
pokarmowych. Każdy  przepis zawiera informacje o zawartości potencjalnych 
alergenów oraz wskazówki  na temat dalszych możliwych nietolerancji. Dodatkową 
informacją i pomocą służy  obszerny słowniczek.
Spis 
treści:
  - Co to jest alergia? 
- Co to jest alergia pokarmowa?    
  
- Alergeny zawarte w produktach spożywczych i ich   występowanie    
  
- Zapobieganie i leczenie    
  
- Neurodermitis - przypadek szczególny    
  
- Przepisy