• anty

Indeks: 16221-1

Wydawnictwo: Górnicki Wydawnictwo Medyczne

Badanie w lampie szczelinowej

Autor: Ledford Janice K., Sanders Valerie, (red. pol.) Mi Wydanie: 1 Rok wyd: 2011 Ilość stron: 164 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-61257-45-5 Seria: Podstawy Okulistyki

Cena 99,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 17259-1

Wydawnictwo: Elsevier Urban & Partner

Fizjoterapia

Autor: Preis R., Ebelt-Paprotny G., (red. pol.) Saulicz E Wydanie: 2 Rok wyd: 2011 Ilość stron: 1350 Format: 12,0 x 18,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7609-309-3

Cena 99,00 zł Cena podstawowa 109,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie
Wszystkie bestsellery
Celiakia
  • Celiakia

Celiakia

8953-1
  • Autor: Jarosz M., Dzieniszewski J.
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2012
  • Ilość stron: 108
  • Format: 14,5 x 20,5 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-200-4496-6
  • Seria: Instytut Żywności i Żywienia zaleca
  • 39,00 zł
    34,32 zł
    Brutto
    Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 39,00 zł
    Ilość

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis

    Celiakia może przyjmować różne postacie - od łagodnych do bardzo ciężkich, a jej powikłania mogą stanowić nawet zagrożenie dla życia. Jedynym sposobem na uniknięcie objawów chorobowych jest dieta bezglutenowa. W tym poradniku Czytelnik znajdzie rady, jakie produkty spożywcze nie zawierają glutenu, jak komponować dietę bezglutenową, aby zapewnić organizmowi niezbędne składniki odżywcze, a także jakie leki oraz preparaty witaminowe i mineralne można bezpiecznie zażywać.

    Książka zawiera praktyczne porady i zalecenia specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. Mogą z niej korzystać zarówno pacjenci, jak i lekarze podstawowej opieki zdrowotnej.



    Spis treści:

    Wprowadzenie

    1. Co to jest celiakia?
    2. Częstość występowania celiakii w populacji
    3. Jakie są objawy kliniczne celakii?
    4. Jak potwierdzić rozpoznanie celiakii?
    5. Leczenie celakii
    6. Rokowania
    7. Produkty spożywcze bezglutenowe
    8. Praktyczne zalecenia oraz wskazówki dotyczące układania diety w celakii
    9. Przykładowe jadłospisy dla osób z celiakią
    10. Niedobór witamin i składników mineralnych w celiakii
    11. Leki a dieta bezglutenowa

    Piśmiennictwo

    Szczegóły produktu
    PZWL
    8953-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 1494-1

    Wydawnictwo: Galaktyka

    Plan Campbella

    Autor: Campbell Thomas Wydanie: 1 Rok wyd: 2015 Ilość stron: 310 Format: 16,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7579-445-8

    Cena 44,90 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 6707-1

    Wydawnictwo: Medyk

    Dieta Dash w zastosowaniu

    Autor: Aleksandra Cichocka Wydanie: 1 Rok wyd: 2018 Ilość stron: 130 Format: 21,0 x 21,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-64045-69-1

    Cena 39,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 15376-1

    Wydawnictwo: Publicat (dawniej Podsiedlik-Raniowski)

    Czy wiesz co jesz? Poradnik konsumenta

    Autor: Bosacka Katarzyna, Kozłowska-Wojciechowska Małgorz Rok wyd: 2011 Ilość stron: 248 Format: 13,0 x 19,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-245-1852-4

    Cena 30,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Śledź nas na Facebooku