• anty

Indeks: 1519-1

Wydawnictwo: Edra Urban & Partner

Ortopedia i reumatologia

Autor: Elias-Jones, Perry, (red. pol.) Gaździk T. Wydanie: 3 Rok wyd: 2015 Ilość stron: 250 Format: 18,0 x 25,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-65373-00-7 Seria: Crash Course

Cena 52,51 zł Cena podstawowa 59,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 8330-1

Wydawnictwo: Górnicki Wydawnictwo Medyczne

Praktyczna okulistyka dziecięca

Autor: Gotz-Więckowska Anna, Pawlak MartaWydanie: 1Rok wyd: 2020Ilość stron: 202Format: 23,5 x 32,0 cmOprawa: twardaISBN: 978-83-61257-55-4

Cena 215,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 20273-1

Wydawnictwo: Media-Press

Pediatria w praktyce lekarza POZ

Autor: Dobrzańska Anna, Obrycki Łukasz, Socha PiotrWydanie: 1 - poprawioneRok wyd: 2023Ilość stron: 708Format: 16,0 x 23,0 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-89809-47-6

Cena 199,00 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie bestsellery
Celiakia
  • Celiakia

Celiakia

5348-3
  • Autor: Jarosz M., Dzieniszewski J.
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2018
  • Ilość stron: 105
  • Format: 14,5 x 20,5 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-200-4496-6
  • Książka antykwaryczna
    24,00 zł
    Brutto
    Ilość

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Książki używane mogą nie zawierać dodatków online, płyt, obwolut, być wycofane z bibliotek, z pieczątkami i oznaczeniami. Reklamacje z tego powodu nie będą rozpatrywane.

    Opis

    Celiakia może przyjmować różne postacie - od łagodnych do bardzo ciężkich, a jej powikłania mogą stanowić nawet zagrożenie dla życia. Jedynym sposobem na uniknięcie objawów chorobowych jest dieta bezglutenowa. W tym poradniku Czytelnik znajdzie rady, jakie produkty spożywcze nie zawierają glutenu, jak komponować dietę bezglutenową, aby zapewnić organizmowi niezbędne składniki odżywcze, a także jakie leki oraz preparaty witaminowe i mineralne można bezpiecznie zażywać.

    Książka zawiera praktyczne porady i zalecenia specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. Mogą z niej korzystać zarówno pacjenci, jak i lekarze podstawowej opieki zdrowotnej.



    Spis treści:

    Wprowadzenie

    1. Co to jest celiakia?
    2. Częstość występowania celiakii w populacji
    3. Jakie są objawy kliniczne celakii?
    4. Jak potwierdzić rozpoznanie celiakii?
    5. Leczenie celakii
    6. Rokowania
    7. Produkty spożywcze bezglutenowe
    8. Praktyczne zalecenia oraz wskazówki dotyczące układania diety w celakii
    9. Przykładowe jadłospisy dla osób z celiakią
    10. Niedobór witamin i składników mineralnych w celiakii
    11. Leki a dieta bezglutenowa

    Piśmiennictwo

    Szczegóły produktu
    PZWL
    5348-3
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 3715-1

    Wydawnictwo: Book & Cook

    Smacznie dla diabetyka

    Autor: Durnowska Małgorzata Rok wyd: 2019 Ilość stron: 112 Format: 14,0 x 20,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7707-234-9

    Cena 11,99 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Śledź nas na Facebooku