• anty

Indeks: 17893-1

Wydawnictwo: Górnicki Wydawnictwo Medyczne

Badania obrazowe w okulistyce

Autor: Wolffsohn J. S., (red. pol.) Wylęgała Edward Wydanie: 1 Rok wyd: 2013 Ilość stron: 158 Format: 12,0 x 18,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-61257-78-3

Cena 85,00 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie bestsellery
Dietoterapia
  • Dietoterapia

Dietoterapia

19459-1
  • Autor: Włodarek Dariusz, Lange Ewa, Kozłowska Lucyna, Głą
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2014
  • Ilość stron: 448
  • Format: 16,5 x 23,5 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-200-4861-2
  • 119,00 zł
    104,72 zł
    Brutto
    Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 119,00 zł
    Ilość

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis

    Nowoczesna publikacja dotycząca podstaw żywienia człowieka, a także żywienia w różnych schorzeniach z uwzględnieniem dietoprofilaktyki.

    W książce uwzględniono aktualny stan wiedzy dotyczącej zapotrzebowania energetycznego, roli węglowodanów, białka, tłuszczów, witamin i mikroskładników w żywieniu człowieka oraz ich znaczenie w terapii chorób.

    Omówiono również aktualnie rekomendowane zasady dietoterapii w takich schorzeniach, jak: otyłość, cukrzyca, dna moczanowa, choroby związane z rozwojem miażdżycy, nadciśnienie tętnicze, przewlekła choroba nerek, kamice układu moczowego, niedokrwistość, celiakia, fenyloketonuria, alergie pokarmowe, choroba refluksowa przełyku, choroba wrzodowa, zespół jelita drażliwego i przewlekłe zapalenie trzustki.

    Publikacja będzie doskonałym źródłem praktycznej wiedzy z zakresu dietoterapii dla osób profesjonalnie zajmujących się dietetyką, studentów dietetyki i pielęgniarstwa oraz wszystkich zainteresowanych tą tematyką.

     

    Spis treści:

     

    1. Zapotrzebowanie energetyczne organizmu człowieka
    2. Węglowodany
    3. Białko
    4. Tłuszcze
    5. Witaminy
    6. Składniki mineralne
    7. Klasyfikacja diet
    8. Wybrane choroby przewodu pokarmowego
    9. Wybrane diety eliminacyjne
    10. Dietoterapia i dietoprofilaktyka otyłości
    11. Dietoprofilaktyka i dietoterapia powikłań miażdżycy
    12. Cukrzyca
    13. Hiperurykemia i dna moczanowa
    14. Nadciśnienie tętnicze
    15. Przewlekła choroba nerek
    16. Kamice układu moczowego
    17. Niedokrwistość
    Szczegóły produktu
    PZWL
    19459-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 5181-1

    Wydawnictwo: PWN Wydawnictwo Naukowe

    Edukacja żywieniowa

    Autor: Isobel R.Contento Wydanie: 1 Rok wyd: 2018 Ilość stron: 960 Format: 20,5 x 28,5 cm Oprawa: miêkka ISBN: 978-83-01-19857-2

    Cena 199,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 3790-1

    Wydawnictwo: Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu Wydawnict

    Ćwiczenia laboratoryjne z analizy żywności

    Autor: Szłyk E., Cichosz M., Fiipiak-Szok A., Jastrzębska Wydanie: 1 Rok wyd: 2013 Ilość stron: 182 Format: 16,0 x 23,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-231-2940-0

    Cena 24,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 6849-1

    Wydawnictwo: PZWL

    Dietetyka sportowa

    Autor: Barbara Frączek, Jarosław Krzywański, Hubert Krzys Wydanie: 1 Rok wyd: 2019 Ilość stron: 1180 Format: 16.5 x 23.5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-5587-0

    Cena 241,12 zł Cena podstawowa 274,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Śledź nas na Facebooku