• anty

Wszystkie bestsellery
Przewodnik do ćwiczeń z chemii żywności
  • Przewodnik do ćwiczeń z chemii żywności

Przewodnik do ćwiczeń z chemii żywności

6284-1
  • Autor: (red.) Baraniak Barbara
  • Wydanie: 2
  • Rok wyd: 2005
  • Ilość stron: 150
  • Format: 17,0 x 24,0 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 83-7259-135-0
  • 29,00 zł
    Brutto
    Ilość
    Obecnie brak na stanie

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis
    Książka adresowana jest dla studentów kierunku technologia żywności i żywienie człowieka. Zawarty w niej materiał stanowi doskonałą pomoc w przygotowywaniu się do ćwiczeń laboratoryjnych. Zawiera tok postępowania podczas przeprowadzenia oznaczeń podstawowych składników żywności przy zastosowaniu klasycznych metod analizy ilościowej. Opisy ćwiczeń poprzedzone są częścią teoretyczną, obejmującą krótką charakterystykę i znaczenie poszczególnych grup związków chemicznych.

    Spis treści:
    1. Analiza sensoryczna i ocena organoleptyczna - badanie wrażliwości smakowej
    2. Analiza miareczkowa
    3. Składniki nieorganiczne żywności
    4. Lipidy
    5. Sacharydy
    6. Białka
    7. Witaminy
    8. Barwniki naturalne
    Szczegóły produktu
    6284-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 8961-3

    Wydawnictwo: Edra Urban & Partner

    Żywienie w sporcie

    Autor: D.Benardot, red. M. Schlegel-Zawadzka, Z. SzygułaWydanie: 1Rok wyd: 2019Ilość stron: 370Format: 21,0 x 27,0 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-65835-66-6

    Cena 79,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Śledź nas na Facebooku