• anty

Indeks: 1676-1

Wydawnictwo: Medical Education (dawniej eMKa Media Group)

Psychiatria pod krawatem

Autor: (red.) Dudek Dominika, Rymaszewska Joanna Wydanie: 1 Rok wyd: 2016 Ilość stron: 340 Format: 19,0 x 23,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-65191-17-5

Cena 99,00 zł Cena podstawowa 120,00 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie bestsellery

Właściwe i smaczne żywienie po zawale

7232-1
  • Autor: Müller Sven-David
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2003
  • Ilość stron: 92
  • Format: 17,0 x 23,0 cm
  • Oprawa: twarda
  • ISBN: 83-200-2870-1
  • Seria: DIETETYCZNA KUCHNIA Z FANTAZJĄ

19,95 zł
Brutto
Ilość
Obecnie brak na stanie

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Opis

W poradniku omówiono przyczyny rozwoju chorób układu krążenia i metody ich zapobiegania, zasady prawidłowego żywienia oraz najnowsze dane na temat substancji roślinnych, które skutecznie obniżają stężenie cholesterolu we krwi. Zasadniczą część książki stanowią przepisy na śniadania, obiady i kolacje, dostosowane do potrzeb chorych. Przygotowanie zdrowych, pełnowartościowych posiłków może być łatwe i przyjemne. Zamieszczone w książce przepisy, z podaną wartością odżywczą każdego, oraz wskazówki kulinarne umożliwią osobom chorym i ich rodzinom w skorygowanie złych nawyków żywieniowych. Książka jest bogato ilustrowana.

Spis treści:

  1. Przedmowa
  2. Drodzy Czytelnicy!
  3. Najważniejsze informacje o sercu
  4. Jak pracuje serce
  5. Serce - siła napędowa życia
  6. Naczynia krwionośne
  7. Czynniki ryzyka w chorobach serca i naczyń krwionośnych
  8. Zawał serca - najczęstsze przyczyny
  9. Czynnik ryzyka: nadciśnienie tętnicze
  10. Czynnik ryzyka: miażdżyca naczyń tętniczych
  11. Zawał serca - lepiej zapobiegać niż leczyć
  12. Dobroczynne działanie ruchu
  13. Ruszamy się zbyt mało
  14. Rola właściwego odżywiania
  15. Prawidłowa masa ciała
  16. Węglowodany w żywieniu zdrowym dla serca
  17. Tłuszcze w żywieniu zdrowym dla serca
  18. Białko - ważny składnik odżywczy
  19. Witaminy i składniki mineralne
  20. Płyny
  21. Alkohol i nikotyna - substancje szkodliwe
  22. Cholesterol - mity i prawda
  23. Fitosterole - roślinne substancje bioaktywne
  24. Homocysteina - wróg naczyń krwionośnych
  25. Ożywcze śniadania
  26. Słoneczny napój
  27. Koktajl na przebudzenie
  28. Koktajl z owoców południowych
  29. Domowe muesli z ziarnem pszenicy
  30. Bananowe muesli z bitą pianą
  31. Muesli ziołowe
  32. Rożki śniadaniowe
  33. Surówka jabłkowo-marchewkowa Śniadaniowa przekąska: kanapka pro-aktiv
  34. Pasta warzywna
  35. Pasta śledziowa
  36. Pożywne obiady
  37. Zupa z kluseczkami z żytniej mąki
  38. Kolorowy suflet z grysikiem kukurydzianym
  39. Zupa marchewkowa z rzeżuchą
  40. Gazpacho (zupa warzywna na zimno) z pikantnymi grzankami
  41. Kluski wstążki ze szpinakiem
  42. Pasta e fagioli
  43. Danie jednogarnkowe z kapusty włoskiej i fasoli
  44. Cebulki nadziewane
  45. Tort z pora
  46. Lasagne z farszem serowo-zbożowym
  47. Paella warzywna
  48. Wieprzowina na sposób orientalny
  49. Papryka nadziewana
  50. Białe i zielone szparagi z wiosennym winegretem
  51. Ryba z patelni po szegedyńsku
  52. Roladki z boćwiny z pikantnym nadzieniem marchwiowo-żytnim
  53. Lekkie kolacje
  54. Sałatka serowa
  55. Peppo
  56. Sałatka z fenkułu (kopru włoskiego) i pomarańczy
  57. Pieczarki z figami na roszpunce warzywnej
  58. Melon z fasolką adzuki
  59. Sałatka z brokułów
  60. Sałatka z bakłażanów
  61. Sałatka z kapusty kiszonej i świeżej z gruszkami
  62. Pasta z ciecierzycy
  63. Serek harceński w tradycyjnej marynacie
  64. Krem awokadowy
  65. Pate z czerwonej soczewicy
  66. Pasta do smarowania z kiełkami
  67. Kanapka z szynką
  68. Wędzona makrela na czarnym chlebie
  69. Zapiekanka z fenkułu (kopru włoskiego) z ziołami
  70. Kapusta faszerowana jarska
  71. Słodkie smakołyki do przegryzania
  72. Szarlotka z polewą
  73. Placek z owocami
  74. Babeczki (muffiny) z marchewki
  75. Biszkopt z masą z jogurtu i muesli
  76. Suflet jabłkowo-twarogowy
  77. Tropikalna mieszanka owocowa
  78. Skorowidz potraw
Szczegóły produktu
PZWL
7232-1
16 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: 12214-1

Wydawnictwo: Novae Res

Diety oczami naukowców

Autor: Monk Krystyna Wydanie: 1 Rok wyd: 2013 Ilość stron: 326 Format: 12,0 x 19,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7722-986-6

Cena 33,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Śledź nas na Facebooku