Dzięki najnowszej książce uznanej dietetyczki Agaty Lewandowskiej przekonasz
się, że w diecie o niskim indeksie glikemicznym trudna jest tylko... jej nazwa.
Autorka w bardzo przystępny sposób objaśnia, czym jest IG, jak policzyć jego
wartość w posiłkach i dlaczego powinniśmy dbać o to, by była jak najniższa.
Dieta o niskim indeksie glikemicznym to doskonały sposób odżywiania nie tylko
dla osób ze schorzeniami takimi jak cukrzyca czy insulinooporność, ale dla
wszystkich, którzy chcą cieszyć się zdrowiem i zgrabną sylwetką.
Z książki dowiesz się między innymi:
• Jaki jest indeks glikemiczny poszczególnych produktów?
• Ile powinien
wynosić indeks glikemiczny twoich posiłków?
• Dlaczego warto stosować dietę o
niskim IG?
• Jak samodzielnie komponować zdrowe i smaczne posiłki?
• Ile i
jak można schudnąć na diecie o niskim IG?
• Czy warto stosować słodziki?
W książce oprócz wskazówek i porad znajdziesz także tabelę produktów o
niskim, średnim i wysokim IG oraz blisko 100 przepisów na dania główne,
śniadania, sałatki, koktajle, zupy, desery i przekąski - wszystkie smaczne,
sycące i łatwe do przygotowania.
Agata Lewandowska – dietetyk, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu
Medycznego, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SPWS.
Interesuje się sportem, zdrowym stylem życia oraz wpływem codziennej diety na
zdrowie. Autorka wielu książek. Diecie regulującej poziom glukozy we krwi
poświęciła juz kilka poradników: Detoks cukrowy, Wypieki dla diabetyków, Ciasta
i desery dla diabetyków.