• anty

Indeks: 1676-1

Wydawnictwo: Medical Education (dawniej eMKa Media Group)

Psychiatria pod krawatem

Autor: (red.) Dudek Dominika, Rymaszewska Joanna Wydanie: 1 Rok wyd: 2016 Ilość stron: 340 Format: 19,0 x 23,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-65191-17-5

Cena 99,00 zł Cena podstawowa 120,00 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie bestsellery
Podstawy biooceny żywności
  • Podstawy biooceny żywności

Podstawy biooceny żywności

9186-1
  • Autor: Gronowska-Senger Anna
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2004
  • Ilość stron: 148
  • Format: 17,0 x 24,0 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 83-7244-553-2
  • 17,85 zł
    Brutto
    Ilość

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis

    Książka jest pracą z zakresu metod biooceny żywności pod kątem jej wartości odżywczej i biodostępności składników pokarmowych. Uwzględnia główne składniki odżywcze, prezentuje ogólnie metody mikrobiologiczne wymagające specjalnych warunków.



    Spis treści:

    I. WSTĘP

     

    II. METODY BIOOCENY ŻYWNOŚCI

    1. Wprowadzenie
    2. Podstawy prowadzenia doświadczeń biologicznych

     

    III. METODY BIOOCENY BIAŁKA

    1. Wprowadzenie
    2. Charakterystyka metod biooceny białka

     

    IV. METODY BIOOCENY TŁUSZCZÓW

    1. Wprowadzenie
    2. Charakterystyka metod biooceny tłuszczów

     

    V. METODY BIOOCENY WĘGLOWODANÓW

    1. Wprowadzenie
    2. Charakterystyka metod biooceny węglowodanów

     

    VI. METODY BIOOCENY WITAMIN

    1. Wprowadzenie
    2. Witaminy rozpuszczalne w tłuszczach
    3. Witaminy rozpuszczalne w wodzie
    4. Metody badań biodostępności witamin z żywności u człowieka

     

    VII. METODY BIOOCENY SKŁADNIKÓW MINERALNYCH

    1. Wprowadzenie
    2. Charakterystyka metod biooceny żelaza
    3. Charakterystyka metod biooceny wapnia
    4. Charakterystyka metod biooceny magnezu
    5. Charakterystyka metod biooceny cynku
    6. Charakterystyka metod biooceny jodu
    7. Charakterystyka metod biooceny selenu
    8. Charakterystyka metod biooceny miedzi
    9. Metody badań biodostępności składników mineralnych z żywności u człowieka

     

    VIII. ZNACZENIE PRAKTYCZNE BIOOCENY SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH

    Szczegóły produktu
    SGGW
    9186-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 7132-3

    Wydawnictwo: PZWL

    Dietetyka

    Autor: (red.) Hasik Jan Wydanie: 2 Rok wyd: 1992 Ilość stron: 336 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-200-1658-4

    Cena 19,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 14693-1

    Wydawnictwo: Uniwersytet Rzeszowski

    Ocena żywności i żywienia

    Autor: (red.) Zin Marek Wydanie: 1 Rok wyd: 2009 Ilość stron: 344 Format: 16,0 x 23,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7338-490-3

    Cena 35,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 0798-3

    Wydawnictwo: Prószyński i S-ka

    Superdieta RX

    Autor: Steven G. Pratt, Kathy Matthews Rok wyd: 2004 Ilość stron: 236 Format: 16,0 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-7337-873-1

    Cena 19,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 3033-1

    Wydawnictwo: PZWL

    English for Dietetics

    Autor: Gorbacz-Gancarz B., Ostrowska L., Stefańska E. Wydanie: 1 Rok wyd: 2016 Ilość stron: 324 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-5133-9

    Cena 122,32 zł Cena podstawowa 139,01 zł
    Więcej
    W magazynie

    Śledź nas na Facebooku