• Banner

  • NFZ

Indeks: 13933-1

Wydawnictwo: Górnicki Wydawnictwo Medyczne

ABC elektrokardiografii klinicznej

Autor: (red.) Morris F., Brady W. J., Camm J., (red. pol. Wydanie: 1 Rok wyd: 2009 Ilość stron: 102 Format: 21,0 x 29,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-61257-80-6

Cena 89,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: 5369-1

Wydawnictwo: Via Medica

Ciśnienie tętnicze a udar mózgu

Autor: Chalmers J., Macmahon S., Anderson C., Neal B., Ro Wydanie: 2 Rok wyd: 2001 Ilość stron: 80 Format: 14,5 x 21,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 8372581509 Seria: Poradnik Klinicysty

Cena 15,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 19483-1

Wydawnictwo: Alfa-medica press

EKG jasno i zrozumiale

Autor: Houghton Andrew R., Gray David Wydanie: 4 Rok wyd: 2014 Ilość stron: 312 Format: 14,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7522-125-1

Cena 44,00 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie bestsellery
Podstawy biooceny żywności
  • Podstawy biooceny żywności

Podstawy biooceny żywności

9186-1
  • Autor: Gronowska-Senger Anna
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2004
  • Ilość stron: 148
  • Format: 17,0 x 24,0 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 83-7244-553-2
  • 17,85 zł
    Brutto
    Ilość

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis

    Książka jest pracą z zakresu metod biooceny żywności pod kątem jej wartości odżywczej i biodostępności składników pokarmowych. Uwzględnia główne składniki odżywcze, prezentuje ogólnie metody mikrobiologiczne wymagające specjalnych warunków.



    Spis treści:

    I. WSTĘP

     

    II. METODY BIOOCENY ŻYWNOŚCI

    1. Wprowadzenie
    2. Podstawy prowadzenia doświadczeń biologicznych

     

    III. METODY BIOOCENY BIAŁKA

    1. Wprowadzenie
    2. Charakterystyka metod biooceny białka

     

    IV. METODY BIOOCENY TŁUSZCZÓW

    1. Wprowadzenie
    2. Charakterystyka metod biooceny tłuszczów

     

    V. METODY BIOOCENY WĘGLOWODANÓW

    1. Wprowadzenie
    2. Charakterystyka metod biooceny węglowodanów

     

    VI. METODY BIOOCENY WITAMIN

    1. Wprowadzenie
    2. Witaminy rozpuszczalne w tłuszczach
    3. Witaminy rozpuszczalne w wodzie
    4. Metody badań biodostępności witamin z żywności u człowieka

     

    VII. METODY BIOOCENY SKŁADNIKÓW MINERALNYCH

    1. Wprowadzenie
    2. Charakterystyka metod biooceny żelaza
    3. Charakterystyka metod biooceny wapnia
    4. Charakterystyka metod biooceny magnezu
    5. Charakterystyka metod biooceny cynku
    6. Charakterystyka metod biooceny jodu
    7. Charakterystyka metod biooceny selenu
    8. Charakterystyka metod biooceny miedzi
    9. Metody badań biodostępności składników mineralnych z żywności u człowieka

     

    VIII. ZNACZENIE PRAKTYCZNE BIOOCENY SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH

    Szczegóły produktu
    SGGW
    9186-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 8527-1

    Wydawnictwo: PZWL

    Psychodietetyka

    Autor: (red.) Anna Brytek-Matera Wydanie: 1 Rok wyd: 2020 Ilość stron: 566 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-5992-2

    Cena 183,60 zł Cena podstawowa 204,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Śledź nas na Facebooku