• Banner

  • NFZ

Indeks: 13933-1

Wydawnictwo: Górnicki Wydawnictwo Medyczne

ABC elektrokardiografii klinicznej

Autor: (red.) Morris F., Brady W. J., Camm J., (red. pol. Wydanie: 1 Rok wyd: 2009 Ilość stron: 102 Format: 21,0 x 29,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-61257-80-6

Cena 89,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: 5369-1

Wydawnictwo: Via Medica

Ciśnienie tętnicze a udar mózgu

Autor: Chalmers J., Macmahon S., Anderson C., Neal B., Ro Wydanie: 2 Rok wyd: 2001 Ilość stron: 80 Format: 14,5 x 21,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 8372581509 Seria: Poradnik Klinicysty

Cena 15,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 19483-1

Wydawnictwo: Alfa-medica press

EKG jasno i zrozumiale

Autor: Houghton Andrew R., Gray David Wydanie: 4 Rok wyd: 2014 Ilość stron: 312 Format: 14,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7522-125-1

Cena 44,00 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie bestsellery
Żywienie zbiorowe
  • Żywienie zbiorowe

Żywienie zbiorowe

10352-1
  • Autor: Dominik Piotr
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2006
  • Ilość stron: 126
  • Format: 16,8 x 23,8 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 83-60197-03-2
  • 39,90 zł
    Brutto
    Ilość

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis
    Publikacja składa się z czterech rozdziałów. W pierwszym ujęto ogólne wiadomości z zakresu fizjologii człowieka. Drugi zawiera informacje na temat składu oraz wartości odżywczej produktów spożywczych. Trzeci przedstawia zasady prawidłowego zacienia i odżywiania się. Czwarty to towaroznawcza zwyczajowa oraz jakościowa ocena żywności.

    Spis treści:

    I. OGÓLNE WIADOMOŚCI Z ZAKRESU FIZJOLOGII ŻYWIENIA

    1. Charakterystyka enzymów przewodu pokarmowego
    2. Określanie poziomu przemian energetycznych
    3. Charakterystyka skłądników pokarmowych
    4. Ocena wartości odżywczej białek
    5. Gospodarka wodno-elektrolitowa organizmu

     

    II. SKŁAD ORAZ WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH

    1. Tabele składu i wartości odżywczej produktów oraz analiza składu poszczególnych produktów
    2. Rola witamin i charakterystyka ich niedoborów w organizmie człowieka
    3. Ocena wpływu pokarmu na równowagę kwasowo-zasadową
    4. Zasady układania jadłospisów
    5. Układanie  jadłospisów o zróżnicowanym koszcie

     

    III. ZASADY PRAWIDŁOWEGO ŻYWIENIA ORAZ ODŻYWIANIA SIĘ

    1. Wybrane metody oceny sposobu żywienia
    2. Wpływ nieprawidłowego żywienia na zdrowie konsumenta
    3. Dieta wegetariańska
    4. Wartość odżywcza żywienia dietetycznego
    5. Charakterystyka oraz zasady układania diet
    6. Planowanie żywienia w turystyce

     

    IV. TOWAROZNAWCZA, ZWYCZAJOWA ORAZ JAKOŚCIOWA OCENA ŻYWIENIA

    1. Charakterystyka podstawowych surowców żywnościowych
    2. Kuchnie różnych narodowości
    3. Znaczenie kuchni regionalnej w gospodarstwie agroturystycznym
    4. Planowanie przyjęć okolicznościowych
    5. Zastosowanie systemów zapewniających jakość żywności w gastronomii hotelowej
    Szczegóły produktu
    Druk Tur
    10352-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 19365-1

    Wydawnictwo: Elsevier Urban & Partner

    Dietetyka kliniczna

    Autor: Width M., Reinhard T., (red. pol.) Chojnacki J., K Wydanie: 1 Rok wyd: 2014 Ilość stron: 370 Format: 12,5 x 18,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7609-918-7

    Cena 82,00 zł Cena podstawowa 90,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 7132-3

    Wydawnictwo: PZWL

    Dietetyka

    Autor: (red.) Hasik Jan Wydanie: 2 Rok wyd: 1992 Ilość stron: 336 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-200-1658-4

    Cena 19,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 3790-1

    Wydawnictwo: Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu Wydawnict

    Ćwiczenia laboratoryjne z analizy żywności

    Autor: Szłyk E., Cichosz M., Fiipiak-Szok A., Jastrzębska Wydanie: 1 Rok wyd: 2013 Ilość stron: 182 Format: 16,0 x 23,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-231-2940-0

    Cena 24,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Śledź nas na Facebooku