• Banner

  • NFZ

Indeks: 16221-1

Wydawnictwo: Górnicki Wydawnictwo Medyczne

Badanie w lampie szczelinowej

Autor: Ledford Janice K., Sanders Valerie, (red. pol.) Mi Wydanie: 1 Rok wyd: 2011 Ilość stron: 164 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-61257-45-5 Seria: Podstawy Okulistyki

Cena 99,00 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie bestsellery
Żywienie w chorobach serca
  • Żywienie w chorobach serca

Żywienie w chorobach serca

7950-3
  • Autor: Wieczorek-Chełmińska Zofia
  • Wydanie: 2
  • Rok wyd: 2003
  • Ilość stron: 222
  • Format: 20,5 x 14,0 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-200-4499-7
  • Seria: Lekarz radzi
  • Książka antykwaryczna
    22,00 zł
    Brutto
    Ilość

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Książki używane mogą nie zawierać dodatków online, płyt, obwolut, być wycofane z bibliotek, z pieczątkami i oznaczeniami. Reklamacje z tego powodu nie będą rozpatrywane.

    Opis
    Cały cywilizowany świat już dawno wie, że nadmierne spożycie tłuszczów zwierzęcych, cukru i słodyczy, ograniczenie błonnika i witamin prowadzą do miażdżycy, nadciśnienia, zawału serca i zakrzepicy krwi. A my? My przodujemy w statystyce umieralności na choroby krążenia i nowotwory. Każdy moment jest dobry, aby podjąć decyzję, że chcemy żyć zdrowiej, a więc dłużej! A na to jest jedna rada: zmienić radykalnie sposób żywienia. I nie chodzi tu wcale o to, aby się głodzić i męczyć wymyślnymi dietami. Po prostu trzeba jeść inaczej. W tej książce dajemy wam gotową "receptę".

    Spis treści:

    I. CZĘŚĆ OGÓLNA

    1. Zapotrzebowanie energetyczne
    2. Składniki pokarmowe
    3. Zdrowotna ocena jakości produktów spożywczych
    4. Profilaktyka i leczenie dietetyczne w niektórych chorobach układu krążenia
    5. Ważniejsze produkty spożywcze zapobiegające chorobom układu krążenia
    6. Wybrane zagadnienia z technologii sporządzania potraw
    7. Zasady racjonalnego żywienia
    8. Przykłady tygodniowych jadłospisów

     

    II. CZĘŚĆ SZCZEGÓŁOWA

    1. Napoje
    2. Chleb domowy
    3. Dodatki do pieczywa
    4. Zupy
    5. Dodatki do zup
    6. Potrawy z mięsa cielęcego, wołowego, drobiu i ryb
    7. Potrawy z niewielką ilością mięsa i ryb
    8. Potrawy jarskie
    9. Potrawy z warzyw i ziemniaków
    10. Sosy
    11. Desery i wypieki domowe
    Szczegóły produktu
    PZWL
    7950-3
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 4656-1

    Wydawnictwo: Buchmann

    Dieta w chorobie nowotworowej

    Autor: Kapała Aleksandra Wydanie: 2 Rok wyd: 2018 Ilość stron: 224 Format: 19,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ze skrzydełkami ISBN: 978-83-280-5746-3

    Cena 39,99 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 0249-1

    Wydawnictwo: Astrum

    Dieta w osteoporozie

    Autor: Jakimowicz-Klein Barbara Rok wyd: 2014 Ilość stron: 172 Format: 15,0 x 21,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7277-730-0

    Cena 29,50 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 15376-1

    Wydawnictwo: Publicat (dawniej Podsiedlik-Raniowski)

    Czy wiesz co jesz? Poradnik konsumenta

    Autor: Bosacka Katarzyna, Kozłowska-Wojciechowska Małgorz Rok wyd: 2011 Ilość stron: 248 Format: 13,0 x 19,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-245-1852-4

    Cena 30,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Śledź nas na Facebooku