Autor: Fleisher L. A., Roizen M. F., (red. pol.) Kubler A Wydanie: 1 Rok wyd: 2014 Ilość stron: 390 Format: 22,0 x 28,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7609-954-5
Autor: Gierbliński I., Degowska M., Stobiński M., Malibor Wydanie: 1 Rok wyd: 2013 Ilość stron: 130 Format: 21,5 x 30,5 cm Oprawa: twarda ISBN: 978-83-933378-0-4 Seria: Praktyczna Ultrasonografia
Autor: (red.) Heczko Piotr B., Wójkowska-Mach Jadwiga Wydanie: 1 Rok wyd: 2008 Ilość stron: 248 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-3474-5
„Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki
utrwalania dla zrównoważonego spożycia” to publikacja, która w sposób
syntetyczny przedstawia zagadnienia z zakresu utrwalania i przechowywania
żywności w aspekcie ograniczenia marnowania żywności:: Skala marnowania
żywności Konsekwencje marnowania żywności Przeciwdziałanie zjawisku marnowania
żywności Podstawowe i nowoczesne metody utrwalania żywności Czynniki wpływające
na trwałość, stabilność i jakość żywności podczas jej przechowywania Zmiany w
poszczególnych grupach asortymentowych żywności z uwzględnieniem wartości
odżywczych podczas przechowywania Warunki przechowywania żywności – wskazówki
dla konsumenta Sposoby ograniczania marnowania żywności Podręcznik skierowany
jest do studentów dietetyki uczelni medycznych i rolniczych oraz instytutów
zdrowia publicznego. Dodatkowo może być materiałem wspierającym dla osób
kształcących specjalistów w zakresie żywności i żywienia, a także
zaangażowanych w przemysł spożywczy i inne powiązane z nim
dziedziny.
Autor: Dittfeld A, Parol D, Pieszczek-Bober P, Mogiłko N.
Wydanie: 1
Rok wyd: 2024
Ilość stron: 224
Format: 16,5 x 23,5 cm
Oprawa: miękka
ISBN: 978-83-68090-21-5
Autor: (red.) Januszewicz Paweł, Socha Piotr, Mazur Artur Wydanie: 1 Rok wyd: 2009 Ilość stron: 178 Format: 16,0 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7338-462-0
Autor: Jarosz Mirosław Wydanie: 1 Rok wyd: 2008 Ilość stron: 184 Format: 14,5 x 20,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 9788320037012 Seria: Instytut Żywności i Żywienia zaleca