Autor: Ledford Janice K., Sanders Valerie, (red. pol.) Mi
Wydanie: 1
Rok wyd: 2011
Ilość stron: 164
Format: 17,0 x 24,0 cm
Oprawa: miękka
ISBN: 978-83-61257-45-5
Seria: Podstawy Okulistyki
Autor: Lidia Bartoszewska, Krystyna Majewska, P. Matras Wydanie: 1 Rok wyd: 2023 Ilość stron: 298 Format: 16,5 cm x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-01-23127-9
Żywienie dojelitowe i pozajelitowe to kompleksowy przewodnik dla osób
pracujących z pacjentami wymagającymi leczenia żywieniowego, zawierający
specjalistyczną wiedzę z zakresu żywienia klinicznego. W książce poruszane są
najważniejsze aspekty leczenia i profesjonalnego pielęgnowania pacjentów
poddawanych terapii żywieniowej, zarówno w warunkach opieki stacjonarnej jak i
ambulatoryjnej. Przedstawione są również zagadnienia związane z kwestią
finansowania, dokumentowania i rozliczania procedur żywieniowych. Wiedza
teoretyczna i empiryczna przekazana przez interdyscyplinarny zespół autorów,
reprezentujących kilkanaście ośrodków żywieniowych w Polsce, gwarantuje
wieloaspektowe i dogłębne spojrzenie na skomplikowany proces leczenia
żywieniowego. Podręcznik dedykujemy pielęgniarkom, studentom pielęgniarstwa,
medycyny, dietetyki oraz wszystkim praktykom zainteresowanym leczeniem
żywieniowym.
Autor: Jarosz Mirosław Wydanie: 1 Rok wyd: 2008 Ilość stron: 184 Format: 14,5 x 20,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 9788320037012 Seria: Instytut Żywności i Żywienia zaleca
Autor: Dittfeld A, Parol D, Pieszczek-Bober P, Mogiłko N.
Wydanie: 1
Rok wyd: 2024
Ilość stron: 224
Format: 16,5 x 23,5 cm
Oprawa: miękka
ISBN: 978-83-68090-21-5
Autor: (red.) Szczygieł A., Ukleja A., Boniecka I. Wydanie: 1 Rok wyd: 2012 Ilość stron: 162 Format: 14,5 x 21,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7637-119-1