Kuchnia antyrakowa jest wyjątkową książką kucharską. We wstępie czytelnicy znajdą klarowny opis założeń autorki w odniesieniu do najnowszych badań nad rakiem. W części głównej znajdują się smakowite przypisy podzielone na 8 działów: Przystawki, Sałatki, Zupy, Tarty, Dania mięsne, Dania z ryb, Dania na słodko oraz Desery. Każdy przepis opatrzony jest informacją, które składniki potrawy mają działanie przeciwnowotworowe, co pozwoli modyfikować potrawy, zachowując jednocześnie ich zdrowotne działanie. Kuchnia antyrakowa to sprawdzone przepisy zarówno dla tradycjonalistów, jak i miłośników nowinek kulinarnych. Kolorowa tarta z łososiem, brokułami i marchewką? Królik z tymiankiem i cytryną? Chłodnik ogórkowy z krewetkami? Jeżeli myśleliście, że jedzenie zdrowe to jedzenie nudne jesteście w błędzie! Przygotujcie się na nowe doznania kulinarne Chantal Tse.
Spis treści:
I. UMIEĆ JEŚĆ I ZAPOBIEGAĆ RAKOWI
- Wstęp
- Geografia nowotworów
- Żywienie: skuteczna broń przeciwko rakowi?
- Dowody naukowe... na talerzu
II. PRZEPISY
- Przystawki
- Sałatki
- Zupy
- Quiches i tarty
- Dania mięsne
- Ryby
- Warzywa
- Desery
Lepiej poznać produkty żywnościowe
Słowniczek
Indeks przepisów