Iwona Zasuwa – z zawodu muzyk i pedagog (emisja głosu, sztuka dla dzieci).
Na co dzień jedna z najbardziej cenionych na polskim rynku muzycznym wokalistek
sesyjnych i chórzystek. Od 20 lat bierze udział w niemal wszystkich projektach
muzycznych Kayah. Jej równorzędną pasją jest gotowanie, któremu przyświeca
motto oparte o założenia medycyny profilaktycznej (hipokratejskiej) – jak żyć
(czyli: co jeść), żeby nie chorować. Mama małego alergika, autorka strony
smakoterapia.pl oraz prowadząca dwóch edycji programów „Ugotuj mi, Mamo” na
antenie Kuchni+. Edukatorka żywieniowa, twórczyni cykli edukacyjnych i
warsztatów kulinarnych dla dorosłych „Żyj i jedz zdrowo” oraz Akademii
Smakoterapii dla Dzieci. Społeczniczka i zwolenniczka proekologicznego trybu
życia, współzałożycielka warszawskiej kooperatywy Smakoterapia, skupiającej
odbiorców i aktywnie promującej producentów dobrej zdrowej żywności.
Zafascynowana leczeniem za pomocą żywienia naturalnego. Posiada niezwykłą
łatwość wymyślania ciekawych przepisów na smaczne i zdrowe potrawy, mimo
ograniczeń dietetycznych, jakie musiała zastosować w swojej kuchni (bez cukru,
bez nabiału, bez glutenu). Przez internautów nazywana „Królową Kaszy
Jaglanej”.
Kuchnię Iwony znam naprawdę dobrze, bo od prawie 20 lat częstuje
mnie swoimi potrawami nie tylko w trasach koncertowych. Uwielbiam je! Pyszne,
zdrowe, roślinne, dobrze doprawione, w dodatku bez glutenu! Wypróbujcie
koniecznie!
PS Iwoniu - kocham Cię!