• anty

Indeks: 16221-1

Wydawnictwo: Górnicki Wydawnictwo Medyczne

Badanie w lampie szczelinowej

Autor: Ledford Janice K., Sanders Valerie, (red. pol.) Mi Wydanie: 1 Rok wyd: 2011 Ilość stron: 164 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-61257-45-5 Seria: Podstawy Okulistyki

Cena 99,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 17259-1

Wydawnictwo: Elsevier Urban & Partner

Fizjoterapia

Autor: Preis R., Ebelt-Paprotny G., (red. pol.) Saulicz E Wydanie: 2 Rok wyd: 2011 Ilość stron: 1350 Format: 12,0 x 18,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7609-309-3

Cena 99,00 zł Cena podstawowa 109,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie
Wszystkie bestsellery
Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu
  • Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu

Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu

9521-1
  • Autor: Gertig Henryk, Przysławski Juliusz
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2015
  • Ilość stron: 468
  • Format: 16,0 x 23,0 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-200-3603-9
  • 174,00 zł
    153,12 zł
    Brutto
    Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 174,00 zł
    Ilość

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis
    Nowoczesny, przejrzysty podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie. Przedstawiono też główne grupy produktów żywnościowych, ich wartość odżywczą, występowanie i pożądaną wielkość spożycia. Cenne jest uwzględnienie problemu interakcji witamin z lekami. Szczególną uwagę zwrócono na racjonalny sposób odżywiania się różnych grup ludności, metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia oraz rolę dietetyki w profilaktyce chorób cywilizacyjnych. Jeden z rozdziałów poświęcono różnym rodzajom współcześnie stosowanych diet oraz alternatywnym sposobom żywienia. Publikacja jest przeznaczona dla studentów wydziałów farmaceutycznych oraz nauki o zdrowiu akademii medycznych, a także innych uczelni (np. uczelni rolniczych), które w swych programach nauczania uwzględniają naukę o żywności i żywieniu.

    Spis treści:
    1. Wstęp
    2. Podstawowe składniki odżywcze
    3. Witaminy
    4. Składniki mineralne
    5. Przemiany składników odżywczych w organizmie człowieka
    6. Interakcje leków ze składnikami pożywienia
    7. Ogólna charakterystyka podstawowych grup żywności
    8. Podstawy racjonalnego żywienia
    9. Podstawy dietetyki w profilaktyce chorób cywilizacyjnych
    10. Specyficzne sposoby odżywiania się niektórych grup ludności
    Szczegóły produktu
    PZWL
    9521-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 15376-1

    Wydawnictwo: Publicat (dawniej Podsiedlik-Raniowski)

    Czy wiesz co jesz? Poradnik konsumenta

    Autor: Bosacka Katarzyna, Kozłowska-Wojciechowska Małgorz Rok wyd: 2011 Ilość stron: 248 Format: 13,0 x 19,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-245-1852-4

    Cena 30,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 4555-1

    Wydawnictwo: PZWL

    Dietetyka kliniczna

    Autor: (red.) Marian Grzymisławski Wydanie: 1 Rok wyd: 2019 Ilość stron: 594 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-5670-9

    Cena 161,92 zł Cena podstawowa 184,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 20370-1

    Wydawnictwo: PZWL

    Nutrigenomika

    Autor: Agata ChmurzyńskaWydanie: 1Rok wyd: 2022Ilość stron: 252Format: 16,5 x 23,5 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-01-22335-9

    Cena 113,52 zł Cena podstawowa 129,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Śledź nas na Facebooku