• anty

Indeks: 1519-1

Wydawnictwo: Edra Urban & Partner

Ortopedia i reumatologia

Autor: Elias-Jones, Perry, (red. pol.) Gaździk T. Wydanie: 3 Rok wyd: 2015 Ilość stron: 250 Format: 18,0 x 25,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-65373-00-7 Seria: Crash Course

Cena 52,51 zł Cena podstawowa 59,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 8330-1

Wydawnictwo: Górnicki Wydawnictwo Medyczne

Praktyczna okulistyka dziecięca

Autor: Gotz-Więckowska Anna, Pawlak MartaWydanie: 1Rok wyd: 2020Ilość stron: 202Format: 23,5 x 32,0 cmOprawa: twardaISBN: 978-83-61257-55-4

Cena 215,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 20273-1

Wydawnictwo: Media-Press

Pediatria w praktyce lekarza POZ

Autor: Dobrzańska Anna, Obrycki Łukasz, Socha PiotrWydanie: 1 - poprawioneRok wyd: 2023Ilość stron: 708Format: 16,0 x 23,0 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-89809-47-6

Cena 199,00 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie bestsellery

Interakcje leków z żywnością

20922-1
Autor: Obrzut Magdalena
Wydanie: 1
Rok wyd: 2023
Ilość stron: 240
Format: 15,0 x 23,5 cm
Oprawa: miękka
ISBN: 978-83-01-23071-5
119,00 zł
104,72 zł
Brutto
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 119,00 zł
Ilość

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Opis
W zastraszającym tempie rośnie na Świecie zjawisko polipragmazji, czyli wielolekowości. W 2010 roku Światowa Organizacja Zdrowia oszacowała, że 50% pacjentów zażywających leki nie stosuje ich zgodnie z zaleceniami. Ocenia się, że interakcje pomiędzy lekami lub lekami a pożywieniem stanowią 3–5% przypadków kończących się hospitalizacją. Dlatego też właściwa edukacja pacjentów co do sposobu zażywania leków wydaje się kluczowa w kontekście sukcesu terapii oraz zachowania jej bezpieczeństwa. Mechanizmy interakcji między lekami, lekiem a suplementem diety czy lekiem a pożywieniem stanowią bardzo złożone i nie zawsze w pełni wyjaśnione zagadnienie. Często są to procesy złożone, wielofazowe, zachodzące na różnych etapach metabolizowania leku w organizmie. Wciąż za małą uwagę i nacisk kładzie się na potencjalne interakcje między lekiem a pożywieniem – zapominając o tym, że w skutkach może być ono tak samo niebezpieczne jak interakcja lek – lek. Niniejsza monografia, bazując na najświeższych doniesieniach naukowych w sposób kompleksowy i zrozumiały omawia ryzyko osłabienia lub nasilenia działania leku poprzez żywność. Stanowi ważne źródło informacji dla dietetyków, lekarzy i farmaceutów, by pokazać pacjentom, że „nie chodzi o to żeby lek zażyć – ale żeby zażyć go tak, by miał szansę działać”
Szczegóły produktu
PZWL
20922-1
16 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: 20339-1

Wydawnictwo: PWN Wydawnictwo Naukowe

Chemia leków i proleków

Autor: Wandzik IlonaWydanie: 1Rok wyd: 2022Ilość stron: 114Format: 16,5 x 20,5 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-01-22077-8

Cena 59,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 8937-1

Wydawnictwo: PZWL

Lingua Latina Pharmaceutica

Autor: Bugaj Małgorzata, Bugaj Włodzimierz, Kierczak Ann Wydanie: 1 Rok wyd: 2005 Ilość stron: 512 Format: 14,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-200-3083-8

Cena 60,72 zł Cena podstawowa 69,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Śledź nas na Facebooku