• Banner

  • NFZ

Indeks: 17154-1

Wydawnictwo: Elsevier Urban & Partner

Zez

Autor: Oleszczyńska-Prost Ewa Wydanie: 1 Rok wyd: 2011 Ilość stron: 210 Format: 19,0 x 25,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7609-321-5

Cena 105,91 zł Cena podstawowa 119,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie
Wszystkie bestsellery

Żywienie człowieka t.2 Żywienie człowieka zdrowego i chorego

12797-1
  • Autor: Grzymisławski Marian, Moszak Małgorzata

  • Wydanie: 3 - dodruk

  • Rok wyd: 2023

  • Ilość stron: 620

  • Format: 16,5 x 23,5 cm

  • Oprawa: miękka

  • ISBN: 978-83-01-22286-4

124,00 zł
Brutto
Ilość

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Opis

Żywienie człowieka zdrowego i chorego. to drugi tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu oraz Żywienie a zdrowie publiczne. Zgodnie z tytułem drugi tom prezentuje wiedzę z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego. Autorzy omówili: zasady i praktyczne wskazówki prawidłowego żywienia w różnych okresach życia; rolę żywienia w profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób, jak niedożywienie i otyłość, jadłowstręt i bulimia, choroby metaboliczne, choroby układu krążenia i pokarmowego, onkologiczne, alergie pokarmowe, intensywna terapia żywieniowa; żywienie pozajelitowe i dojelitowe; praktyczne wskazówki do żywienia człowieka chorego. Książka została tak pomyślana, aby pomóc czytelnikowi racjonalnie żywić siebie i innych, uwzględniając różne uwarunkowania związane z wiekiem, stanem fizjologicznym, trybem i warunkami życia; rozumieć rolę żywienia w patogenezie, profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób oraz prawidłowo stosować żywienie pozajelitowe i dojelitowe, poznać organizacyjne i technologiczne aspekty optymalizacji praktycznego żywienia osób zdrowych i chorych. Książka Żywienie człowieka zdrowego i chorego jest przeznaczona dla studentów uniwersytetów przyrodniczych, medycznych, i innych uczelni wyższych realizujących przedmioty z zakresu żywienia, a także dla osób praktycznie zajmujących się tym zagadnieniem - lekarzy, diete

Szczegóły produktu
12797-1
16 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: 20507-1

Wydawnictwo: Medyk

Nowe trendy w dietetyce

Autor: (red.) Krzystyniak Krzysztof, Klonowska JoannaWydanie: 1Rok wyd: 2020Ilość stron: 142Format: 16,5 x 23,5 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-959469-2-9

Cena 29,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: 10352-1

Wydawnictwo: Druk Tur

Żywienie zbiorowe

Autor: Dominik Piotr Wydanie: 1 Rok wyd: 2006 Ilość stron: 126 Format: 16,8 x 23,8 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-60197-03-2

Cena 39,90 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 1608-1

Wydawnictwo: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu (dawniej Akade

Zmysły a jakość żywności i żywienia

Autor: (red.) Gawęcki Jan, Baryłko-Pikielna Nina Wydanie: 1 Rok wyd: 2015 Ilość stron: 192 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7160-773-8

Cena 39,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Śledź nas na Facebooku