• Banner

  • NFZ

Indeks: 16213-1

Wydawnictwo: Elsevier Urban & Partner

Rehabilitacja w sporcie

Autor: Donatelli Robert, (red. pol.) Gnat Rafał Wydanie: 1 Rok wyd: 2011 Ilość stron: 370 Format: 21,0 x 27,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7609-250-8

Cena 115,00 zł Cena podstawowa 124,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie
Wszystkie bestsellery

Żywienie w praktyce klinicznej Monografia

20562-1
Wydanie: 1
Rok wyd: 2022
Ilość stron: 60
Format: 20,5 x 28,0 cm
Oprawa: miękka
ISBN: 978-83-66946-37-8
81,00 zł
69,00 zł
Brutto
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 81,00 zł
Ilość

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Opis


Monografia jest poświęcona w całości zagadnieniom z dziedziny żywienia klinicznego.

Zakres merytoryczny niniejszej monografii obejmuje zagadnienia dotyczące leczenia dietetycznego chorób przewlekłych będących największą bolączką XXI w. W syntetyczny i przejrzysty sposób przedstawiono postępowanie dietetyczne w otyłości, chorobach układu krążenia, cukrzycy typu 2 oraz w chorobie Hashimoto.

Przeanalizowano dylematy dotyczące stosowania diety bezglutenowej oraz diety low FODMAP w chorobach układu pokarmowego. Nie zabrakło również rekomendacji z zakresu postępowania w sytuacji wystąpienia alergii i nietolerancji pokarmowych, a także kompendium wiedzy na temat diety wegetariańskiej.

Przygotowany zbiór artykułów jest skierowany przede wszystkim do internistów, lekarzy rodzinnych i POZ, a także dietetyków oraz wszystkich innych specjalistów zainteresowanych przedstawioną tematyką.

Spis Treści:

• Leczenie dietetyczne otyłości – dr inż. Agata Gaździńska

• Dietoprofilaktyka i dietoterapia chorób układu krążenia – mgr Adrian Kwaśny, dr n. o zdr. Michał Czapla 

• Postępowanie dietetyczne w cukrzycy typu 2 – dr n. med. Izabela Grabowska 

• Dieta w chorobie Hashimoto – dr n. o zdr. Anna Rudnicka 

• Alergie i nietolerancje pokarmowe u osób dorosłych –  Joanna Jurek, PhD, BSc

• Charakterystyka i zastosowanie diety bezglutenowej – dr hab. Joanna Myszkowska-Ryciak 

• Dieta low FODMAP w zespole jelita drażliwego i zespole przerostu rozrostu bakteryjnego jelita cienkiego  – dr n. med. Martyna Marciniak 

• Dieta wegetariańska – co każdy lekarz wiedzieć powinien – mgr Iwona Kibil

Szczegóły produktu
20562-1
16 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: 19459-1

Wydawnictwo: PZWL

Dietoterapia

Autor: Włodarek Dariusz, Lange Ewa, Kozłowska Lucyna, Głą Wydanie: 1 Rok wyd: 2014 Ilość stron: 448 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-4861-2

Cena 104,72 zł Cena podstawowa 119,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 1100-1

Wydawnictwo: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu (dawniej Akade

Woda w żywieniu i jej źródła

Autor: (red.) Brzozowska Anna, Gawęcki Jan Wydanie: 2 Rok wyd: 2015 Ilość stron: 148 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7160-774-5

Cena 37,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: 21770-1

Wydawnictwo: PZWL

Dietetyka pediatryczna

Autor: Czerwonogrodzka-Senczyna Alicja Brzeziński Michał Wydanie: 1 Rok wyd: 2025 Ilość stron: 860 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-01-24265-7

Cena 249,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 7132-3

Wydawnictwo: PZWL

Dietetyka

Autor: (red.) Hasik Jan Wydanie: 2 Rok wyd: 1992 Ilość stron: 336 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-200-1658-4

Cena 19,00 zł
Więcej
W magazynie

Śledź nas na Facebooku