• Banner

  • NFZ

Indeks: 19281-1

Wydawnictwo: Roztoczańska Szkoła Ultrasonografii

Choroby trzustki w obrazach USG, EUS I TK

Autor: Gierbliński I., Degowska M., Stobiński M., Malibor Wydanie: 1 Rok wyd: 2013 Ilość stron: 130 Format: 21,5 x 30,5 cm Oprawa: twarda ISBN: 978-83-933378-0-4 Seria: Praktyczna Ultrasonografia

Cena 120,00 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie bestsellery
Zalecenia żywieniowe dla pacjenta z podwyższonym stężeniem triglicerydów. Poradnik żywieniowy
  • Zalecenia żywieniowe dla pacjenta z podwyższonym stężeniem triglicerydów. Poradnik żywieniowy

Zalecenia dietetyczne dla pacjenta z podwyższonym stężeniem triglicerydów. Poradnik żywieniowy

0846-1
Autor: Cichocka Aleksandra
Wydanie: 1
Rok wyd: 2018
Ilość stron: 96
Format: 16,5 x 23,5 cm
Oprawa: miękka
ISBN: 9788364045660
30,00 zł
Brutto
Ilość

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Opis

Podwyższone stężenie triglicerydów (TG), zwane hipertriglicerydemią (hTG), to zaburzenie lipidowe, podobnie jak podwyższone stężenie całkowitego cholesterolu i „złego” cholesterolu LDL oraz obniżone stężenie „dobrego” cholesterolu HDL w surowicy krwi. Nie powoduje dolegliwości, a wykryć je można wykonując w laboratorium lipidogram. Wykrycie, a następnie leczenie (również dietą) nadmiernego stężenia triglicerydów jest bardzo ważne, ponieważ hipertriglicerydemia zwiększa ryzyko rozwoju chorób sercowo-naczyniowych. Zastosowanie odpowiedniej diety i prowadzenie zdrowego stylu życia odgrywa ważną rolę nie tylko u chorych, którzy już mają podwyższone stężenie triglicerydów, ale także u tych, które są w grupie ryzyka tego zaburzenia, czyli osób:

z nadwagą, a zwłaszcza z otyłością,
z zaburzeniami metabolicznymi,
z cukrzycą, zwłaszcza typu 2,
z niedoczynnością tarczycy,
z chorobą nerek,
przyjmujących pewne leki, m.in. niektóre leki na nadciśnienie tętnicze, estrogeny (zwłaszcza doustne), kortykosteroidy.

Szczegóły produktu
Medyk
0846-1
16 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: 1608-1

Wydawnictwo: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu (dawniej Akade

Zmysły a jakość żywności i żywienia

Autor: (red.) Gawęcki Jan, Baryłko-Pikielna Nina Wydanie: 1 Rok wyd: 2015 Ilość stron: 192 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7160-773-8

Cena 39,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: 5675-1

Wydawnictwo: WYDAWNICTWO SBM Sp. z o.o.

Dieta Niski indeks glikemiczny

Autor: Daria Pociecha Wydanie: 1 - dodruk Rok wyd: 2022 Ilość stron: 192 Format: 16,5 x 24,0 cm Oprawa: twarda ISBN: 978-83-8222-428-3

Cena 39,95 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Śledź nas na Facebooku