• anty

Indeks: 17893-1

Wydawnictwo: Górnicki Wydawnictwo Medyczne

Badania obrazowe w okulistyce

Autor: Wolffsohn J. S., (red. pol.) Wylęgała Edward Wydanie: 1 Rok wyd: 2013 Ilość stron: 158 Format: 12,0 x 18,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-61257-78-3

Cena 85,00 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie bestsellery
Kuchnia dobra dla serca 
z testem ryzyka
  • Kuchnia dobra dla serca 
z testem ryzyka

Kuchnia dobra dla serca z testem ryzyka

11978-1
  • Autor: Ballmer Peter E., Banziger Erica
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2008
  • Ilość stron: 192
  • Format: 19,0 x 24,5 cm
  • Oprawa: twarda
  • ISBN: 978-83-89769-90-9
  • 69,00 zł
    Brutto
    Ilość

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis

    Książka kucharska pokazuje, jak można odżywiać się smacznie, a jednocześnie z korzyścią dla serca. Jest zachętą do tego, by na co dzień stosować się do tych łatwych do zapamiętania zasad, mając na uwadze motto "czego serce zapragnie". Znajduje się w niej prawie 140 przepisów zaczerpniętych z kuchni śródziemnomorskiej. W książce znajduje się też test ryzyka wystąpienia chorób układu krążenia.

    Książka napisana pod patronatem Fundacji Schweizerische Herzstiftung, która od lat zabiega o to, aby mniej ludzi zapadało na choroby układu krążenia, cierpiało i przedwcześnie umierało z ich powodu.



    Spis treści:

    Wstęp

     

    I. CZĘŚĆ MEDYCZNA

     

    II. ODŻYWIANIE ZDROWE DLA SERCA CHRONI PRZED CHOROBĄ WIEŃCOWĄ

    1. Miażdżyca jeko główna przyczyna problemów
    2. Choroba wieńcowa
    3. Odżywianie a miażdżyca
    4. Stężenie lipidów we krwi a miażdżyca
    5. Oleje i tłuszcze w pożywieniu
    6. Przeciwutleniacze
    7. "Francuski paradoks"
    8. Dieta śródziemnomorska
    9. Jak zastosować te zasady w praktyce?
    10. Dieta śródziemnomorska widziana z naukowego punktu widzenia (badanie naukowców z Lyonu)

     

    III. DIETETYKA

    1. Owoce i warzywa
    2. Węglowodany
    3. Tłuszcze i oleje
    4. Cukier
    5. Sól kuchenna
    6. Płyny
    7. Codzienne odżywianie - wskazówki
    8. Sposoby przygotowywania posiłków

     

    IV. PRZEPISY

     

    V. DODATEK

    1. Skorowidz
    2. Test ryzyka
    Szczegóły produktu
    MediPage
    11978-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 17012-1

    Wydawnictwo: PZWL

    Jem zdrowo

    Autor: Kunachowicz Hanna, Nadolna Irena, Przygoda Beata, Wydanie: 1 Rok wyd: 2011 Ilość stron: 280 Format: 20,5 x 14,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-4148-4

    Cena 34,32 zł Cena podstawowa 39,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 1494-1

    Wydawnictwo: Galaktyka

    Plan Campbella

    Autor: Campbell Thomas Wydanie: 1 Rok wyd: 2015 Ilość stron: 310 Format: 16,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7579-445-8

    Cena 44,90 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 5348-3

    Wydawnictwo: PZWL

    Celiakia

    Autor: Jarosz M., Dzieniszewski J. Wydanie: 1 Rok wyd: 2018 Ilość stron: 105 Format: 14,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-4496-6

    Cena 24,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 18246-1

    Wydawnictwo: Astrum

    Dieta w osteoporozie

    Autor: Jakimowicz-Klein Barbara Wydanie: 1 Rok wyd: 2012 Ilość stron: 172 Format: 15,0 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7277-586-3

    Cena 27,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 8562-1

    Wydawnictwo: Marginesy

    Jadłonomia po polsku

    Autor: Marta Dymek Wydanie: 1 Rok wyd: 2020 Ilość stron: 280 Format: 22,0 x 28,0 cm Oprawa: twarda ISBN: 978-83-66335-87-5

    Cena 69,90 zł
    Więcej
    W magazynie

    Śledź nas na Facebooku