Lubisz tradycyjne, domowe jedzenie, ale wiesz, że znajduje się ono na
czarnej liście? Katujesz siebie i innych wymyślnymi, niskokalorycznymi
potrawami, choć w duchu marzysz już tylko o tym, żeby wrócić do dotychczasowej
diety? A może przygotowujesz kilka posiłków, bo domownicy kręcą nosem na to, co
ląduje na ich talerzu, i domagają się kotleta czy gołąbka? Koniec z
gotowaniem dla każdego innego obiadu! Czas na zdrową alternatywę dla
dotychczasowych posiłków, która pomoże wrócić do zdrowia całej twojej rodzinie.
Żyjemy w czasach nadmiaru, w czasach, w których więcej osób umiera z powodu
zbyt dużej ilości jedzenia niż jego braku, a na choroby cywilizacyjne takie jak
otyłość, cukrzyca, choroby sercowo-naczyniowe i autoimmunologiczne zapadają
coraz młodsi ludzie. Nawet dzieci! Insulinooporność stała się plagą XXI
wieku. Dotyczyć może każdego, bez względu na wiek, płeć, masę ciała i miejsce
zamieszkania. Dotyka zarówno młode i aktywne osoby, jak i starsze. W tej
książce pokazujemy, dlaczego warto wykonać szczegółową diagnostykę w kierunku
insulinooporności, a także udowadniamy, że diagnoza to nie wyrok! Wręcz
przeciwnie, to bodziec do nowego, zdrowego życia. Kuchnia polska w
insulinooporności nie musi być nudna i monotonna, a tym bardziej restrykcyjna i
głodówkowa. Możesz jeść wiele smacznych, sycących potraw, nawiązujących do
tradycyjnej kuchni polskiej.