• Banner

  • NFZ

Indeks: 13933-1

Wydawnictwo: Górnicki Wydawnictwo Medyczne

ABC elektrokardiografii klinicznej

Autor: (red.) Morris F., Brady W. J., Camm J., (red. pol. Wydanie: 1 Rok wyd: 2009 Ilość stron: 102 Format: 21,0 x 29,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-61257-80-6

Cena 89,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: 5369-1

Wydawnictwo: Via Medica

Ciśnienie tętnicze a udar mózgu

Autor: Chalmers J., Macmahon S., Anderson C., Neal B., Ro Wydanie: 2 Rok wyd: 2001 Ilość stron: 80 Format: 14,5 x 21,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 8372581509 Seria: Poradnik Klinicysty

Cena 15,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 19483-1

Wydawnictwo: Alfa-medica press

EKG jasno i zrozumiale

Autor: Houghton Andrew R., Gray David Wydanie: 4 Rok wyd: 2014 Ilość stron: 312 Format: 14,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7522-125-1

Cena 44,00 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie bestsellery
Żywienie w niedokrwistościach
  • Żywienie w niedokrwistościach

Żywienie w niedokrwistościach

11084-1
  • Autor: Wieczorek-Chełmińska Zofia
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2008
  • Ilość stron: 232
  • Format: 20,5 x 14,5 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-200-3504-9
  • 49,00 zł
    43,12 zł
    Brutto
    Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 49,00 zł
    Ilość

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis
    Na niedokrwistość spowodowaną niedoborem żelaza choruje ok.40% naszego społeczeństwa. Główną przyczyną schorzenia są niedobory tego pierwiastka w diecie spowodowane niewiedzą i wynikającymi z niej błędami żywieniowymi. Modyfikacja codziennego jadłospisu pozwala w większości przypadków odzyskać zdrowie. W książce znajdują się interesujące przepisy na potrawy bogate w żelazo i kwas foliowy - składniki, które są szczególnie ważne w profilaktyce anemii.

    Spis treści:

    I. CZĘŚĆ OGÓLNA

    1. Żywienie a niedokrwistość
    2. Niedokrwistość z niedoboru żelaza
    3. Zapotrzebowanie na energię i podstawowe składniki pokarmowe
    4. Zachowanie równowagi kwasowo-zasadowej
    5. Zachowanie równowagi wodnej
    6. Wpływ różnych czynników na przyswajalność niektórych witamin i skłądników mineralnych
    7. Zapobieganie stratom witamin w żywności
    8. Źródła składników odżywczych
    9. Substancje szkodliwe w żywności
    10. Miary gospodarcze
    11. Naczynia kuchenne
    12. Zioła przyprawowe

     

    II. CZĘŚĆ SZCZEGÓŁOWA

    1. Buliony i zakwasy
    2. Zupy
    3. Potrawy z miesa zwierząt rzeźnych, drobiu, dziczyzny i ryb
    4. Potrawy jarskie
    5. Potrawy z warzyw
    6. Sosy
    7. Chleb domowy
    8. Dodatki do pieczywa
    9. Desery
    10. Wypieki domowe
    11. Napoje
    Szczegóły produktu
    PZWL
    11084-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 10380-1

    Wydawnictwo: PZWL

    Liczymy wapń w diecie

    Autor: Kuchanowicz Hanna, Nadolna Irena, Wojtasik Anna, P Wydanie: 1 Rok wyd: 2007 Ilość stron: 256 Format: 16,7 x 11,7 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-3463-9

    Cena 19,95 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 17237-1

    Wydawnictwo: PZWL

    Liczmy kalorie

    Autor: Kunachowicz Hanna, Nadolna Irena, Przygoda Beata, Wydanie: 3 Rok wyd: 2011 Ilość stron: 320 Format: 17,0 x 12,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-4303-7

    Cena 43,12 zł Cena podstawowa 49,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Śledź nas na Facebooku