• anty

Indeks: 1519-1

Wydawnictwo: Edra Urban & Partner

Ortopedia i reumatologia

Autor: Elias-Jones, Perry, (red. pol.) Gaździk T. Wydanie: 3 Rok wyd: 2015 Ilość stron: 250 Format: 18,0 x 25,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-65373-00-7 Seria: Crash Course

Cena 52,51 zł Cena podstawowa 59,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 8330-1

Wydawnictwo: Górnicki Wydawnictwo Medyczne

Praktyczna okulistyka dziecięca

Autor: Gotz-Więckowska Anna, Pawlak MartaWydanie: 1Rok wyd: 2020Ilość stron: 202Format: 23,5 x 32,0 cmOprawa: twardaISBN: 978-83-61257-55-4

Cena 215,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 20273-1

Wydawnictwo: Media-Press

Pediatria w praktyce lekarza POZ

Autor: Dobrzańska Anna, Obrycki Łukasz, Socha PiotrWydanie: 1 - poprawioneRok wyd: 2023Ilość stron: 708Format: 16,0 x 23,0 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-89809-47-6

Cena 199,00 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie bestsellery
Żywienie w niedokrwistościach
  • Żywienie w niedokrwistościach

Żywienie w niedokrwistościach

11084-1
  • Autor: Wieczorek-Chełmińska Zofia
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2008
  • Ilość stron: 232
  • Format: 20,5 x 14,5 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-200-3504-9
  • 49,00 zł
    43,12 zł
    Brutto
    Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 49,00 zł
    Ilość

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis
    Na niedokrwistość spowodowaną niedoborem żelaza choruje ok.40% naszego społeczeństwa. Główną przyczyną schorzenia są niedobory tego pierwiastka w diecie spowodowane niewiedzą i wynikającymi z niej błędami żywieniowymi. Modyfikacja codziennego jadłospisu pozwala w większości przypadków odzyskać zdrowie. W książce znajdują się interesujące przepisy na potrawy bogate w żelazo i kwas foliowy - składniki, które są szczególnie ważne w profilaktyce anemii.

    Spis treści:

    I. CZĘŚĆ OGÓLNA

    1. Żywienie a niedokrwistość
    2. Niedokrwistość z niedoboru żelaza
    3. Zapotrzebowanie na energię i podstawowe składniki pokarmowe
    4. Zachowanie równowagi kwasowo-zasadowej
    5. Zachowanie równowagi wodnej
    6. Wpływ różnych czynników na przyswajalność niektórych witamin i skłądników mineralnych
    7. Zapobieganie stratom witamin w żywności
    8. Źródła składników odżywczych
    9. Substancje szkodliwe w żywności
    10. Miary gospodarcze
    11. Naczynia kuchenne
    12. Zioła przyprawowe

     

    II. CZĘŚĆ SZCZEGÓŁOWA

    1. Buliony i zakwasy
    2. Zupy
    3. Potrawy z miesa zwierząt rzeźnych, drobiu, dziczyzny i ryb
    4. Potrawy jarskie
    5. Potrawy z warzyw
    6. Sosy
    7. Chleb domowy
    8. Dodatki do pieczywa
    9. Desery
    10. Wypieki domowe
    11. Napoje
    Szczegóły produktu
    PZWL
    11084-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 8562-1

    Wydawnictwo: Marginesy

    Jadłonomia po polsku

    Autor: Marta Dymek Wydanie: 1 Rok wyd: 2020 Ilość stron: 280 Format: 22,0 x 28,0 cm Oprawa: twarda ISBN: 978-83-66335-87-5

    Cena 69,90 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 1064-3

    Wydawnictwo: SBM

    Atlas witamin

    Autor: Pałasz MArzena, Petzke Ewelina Wydanie: 1 Rok wyd: 2018 Ilość stron: 192 Format: 17,0 x 24,5 cm Oprawa: twarda ISBN: 978-83-8059-476-0

    Cena 29,95 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 12214-1

    Wydawnictwo: Novae Res

    Diety oczami naukowców

    Autor: Monk Krystyna Wydanie: 1 Rok wyd: 2013 Ilość stron: 326 Format: 12,0 x 19,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7722-986-6

    Cena 33,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Śledź nas na Facebooku