• Banner

  • NFZ

Indeks: 16221-1

Wydawnictwo: Górnicki Wydawnictwo Medyczne

Badanie w lampie szczelinowej

Autor: Ledford Janice K., Sanders Valerie, (red. pol.) Mi Wydanie: 1 Rok wyd: 2011 Ilość stron: 164 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-61257-45-5 Seria: Podstawy Okulistyki

Cena 99,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 17873-1

Wydawnictwo: MedPharm

Choroby oczu

Autor: Binnewies-Stulcken K., (red. pol.) Misiuk-Hojło M. Wydanie: 1 Rok wyd: 2012 Ilość stron: 130 Format: 16,5 x 21,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-62283-92-7 Seria: Opieka farmaceutyczna

Cena 32,00 zł Cena podstawowa 59,00 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie bestsellery
Nowa Jadłonomia Roślinne przepisy z całego świata - wersja albumowa
  • Nowa Jadłonomia Roślinne przepisy z całego świata - wersja albumowa

Nowa Jadłonomia Roślinne przepisy z całego świata - wersja albumowa

19522-1
  • Autor: Dymek Marta
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2017
  • Ilość stron: 272
  • Format: 22,5 x 28,5 cm
  • Oprawa: twarda
  • ISBN: 978-83-65586-97-1
  • 69,90 zł
    Brutto
    Ilość
    Obecnie brak na stanie

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis
    Marta Dymek, autorka najgłośniejszej polskiej książki o kuchni roślinnej, powraca z długo wyczekiwaną nową książką. Tym razem w roli głównej wystąpią polskie, sezonowe warzywa w zupełnie nowej odsłonie – w przepisach z kuchni całego świata. Bulwa selera po chińsku? Węgierski gulasz z papryk i boczniaków? Turecka zupa soczewicowa? Mizeria po koreańsku? To tylko kilka dań na zebranie sił przed wielką, roślinną podróżą!
    Aby kulinarnie podróżować, nie trzeba kupować egzotycznych produktów. Niepotrzebne są też wymyślne sprzęty ani rekwizyty. Wystarczy udać się na najbliższy bazar lub do warzywniaka i kupić polskie warzywa, a następnie skorzystać z niepospolitych przypraw oraz podpatrzonych w innych kuchniach technik. Nagle okaże się, że warzywa znane od dzieciństwa mogą codziennie pysznie zaskakiwać.
    Kuchnia roślinna nie pochodzi z żadnego konkretnego kraju ani kontynentu – jest wszędzie. Dlatego Marta Dymek, pracując nad nową książką, szukała roślinnych inspiracji w wielu zakątkach świata i odwiedziła ponad 50 krajów. Zjeździła Wietnam i Tajlandię, zmarzła w Korei, ucierała pasty curry w Indiach, przemierzyła całe Bałkany, wygrzewała się na targowiskach w Maroko i rozpływała się nad świeżym awokado w Kalifornii.
    W końcu roślinne potrawy można spotkać pod każdą szerokością geograficzną, bez względu na temperaturę, klimat i wysokość nad poziomem morza. Wegańskie jest zarówno meksykańskie guacamole, swojski barszcz z uszkami, afrykański gulasz z jarmużu, jak i buraczane curry z cynamonem. Jeśli tylko się wie, gdzie patrzeć, w każdym kraju z łatwością można spotkać mnóstwo roślinnych przepisów, które otwierają oczy na niespotykane dotąd połączenia i pozwalają na nowo odkryć dobrze znane warzywa. Uwierzcie, że zjedzenie bulwy selera po chińsku nieskończenie rozwija kulinarną wyobraźnię. Podróże przez stragany całego świata przypominają, że nawet nielubiane dotąd składniki mogą być przepyszne, jeśli tylko da się im szansę i przyprawi inaczej niż zwykle.
    Marta Dymek to autorka kultowego roślinnego bloga Jadłonomia i książki pod tym samym tytułem, która doczekała się kilkunastu dodruków. Od sześciu lat prowadzi stronę z roślinnymi przepisami, która każdego miesiąca zalicza ponad milion odsłon. Współpracuje z najciekawszymi polskimi magazynami kulinarnymi oraz prowadzi autorski program kulinarny na kanale Kuchnia+ Zielona Rewolucja Marty Dymek. Uwielbia pieczone bakłażany, nie zawsze ma cierpliwość do ucierania pasty curry i wciąż tak samo cieszy ją każda kolejna osoba przekonana do tego, że kuchnia roślinna jest niewyczerpanym źródłem inspiracji.     
    Szczegóły produktu
    Marginesy
    19522-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 6707-1

    Wydawnictwo: Medyk

    Dieta Dash w zastosowaniu

    Autor: Aleksandra Cichocka Wydanie: 1 Rok wyd: 2018 Ilość stron: 130 Format: 21,0 x 21,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-64045-69-1

    Cena 39,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 14770-1

    Wydawnictwo: Astrum

    Dieta dla mózgu

    Autor: Jakimowicz-Klein Barbara Rok wyd: 2014 Ilość stron: 184 Format: 15,0 x 21,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7277-753-9

    Cena 29,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 10380-1

    Wydawnictwo: PZWL

    Liczymy wapń w diecie

    Autor: Kuchanowicz Hanna, Nadolna Irena, Wojtasik Anna, P Wydanie: 1 Rok wyd: 2007 Ilość stron: 256 Format: 16,7 x 11,7 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-3463-9

    Cena 19,95 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 7816-1

    Wydawnictwo: Prószyński MEDIA

    Dieta dla nastolatków

    Autor: Gulińska Edyta Wydanie: 1 Rok wyd: 2004 Ilość stron: 80 Format: 14,0 x 20,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-7337-832-4

    Cena 7,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Śledź nas na Facebooku