• anty

Wszystkie bestsellery
Nowa Jadłonomia Roślinne przepisy z całego świata - wersja albumowa
  • Nowa Jadłonomia Roślinne przepisy z całego świata - wersja albumowa

Nowa Jadłonomia Roślinne przepisy z całego świata - wersja albumowa

19522-1
  • Autor: Dymek Marta
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2017
  • Ilość stron: 272
  • Format: 22,5 x 28,5 cm
  • Oprawa: twarda
  • ISBN: 978-83-65586-97-1
  • 69,90 zł
    Brutto
    Ilość

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis
    Marta Dymek, autorka najgłośniejszej polskiej książki o kuchni roślinnej, powraca z długo wyczekiwaną nową książką. Tym razem w roli głównej wystąpią polskie, sezonowe warzywa w zupełnie nowej odsłonie – w przepisach z kuchni całego świata. Bulwa selera po chińsku? Węgierski gulasz z papryk i boczniaków? Turecka zupa soczewicowa? Mizeria po koreańsku? To tylko kilka dań na zebranie sił przed wielką, roślinną podróżą!
    Aby kulinarnie podróżować, nie trzeba kupować egzotycznych produktów. Niepotrzebne są też wymyślne sprzęty ani rekwizyty. Wystarczy udać się na najbliższy bazar lub do warzywniaka i kupić polskie warzywa, a następnie skorzystać z niepospolitych przypraw oraz podpatrzonych w innych kuchniach technik. Nagle okaże się, że warzywa znane od dzieciństwa mogą codziennie pysznie zaskakiwać.
    Kuchnia roślinna nie pochodzi z żadnego konkretnego kraju ani kontynentu – jest wszędzie. Dlatego Marta Dymek, pracując nad nową książką, szukała roślinnych inspiracji w wielu zakątkach świata i odwiedziła ponad 50 krajów. Zjeździła Wietnam i Tajlandię, zmarzła w Korei, ucierała pasty curry w Indiach, przemierzyła całe Bałkany, wygrzewała się na targowiskach w Maroko i rozpływała się nad świeżym awokado w Kalifornii.
    W końcu roślinne potrawy można spotkać pod każdą szerokością geograficzną, bez względu na temperaturę, klimat i wysokość nad poziomem morza. Wegańskie jest zarówno meksykańskie guacamole, swojski barszcz z uszkami, afrykański gulasz z jarmużu, jak i buraczane curry z cynamonem. Jeśli tylko się wie, gdzie patrzeć, w każdym kraju z łatwością można spotkać mnóstwo roślinnych przepisów, które otwierają oczy na niespotykane dotąd połączenia i pozwalają na nowo odkryć dobrze znane warzywa. Uwierzcie, że zjedzenie bulwy selera po chińsku nieskończenie rozwija kulinarną wyobraźnię. Podróże przez stragany całego świata przypominają, że nawet nielubiane dotąd składniki mogą być przepyszne, jeśli tylko da się im szansę i przyprawi inaczej niż zwykle.
    Marta Dymek to autorka kultowego roślinnego bloga Jadłonomia i książki pod tym samym tytułem, która doczekała się kilkunastu dodruków. Od sześciu lat prowadzi stronę z roślinnymi przepisami, która każdego miesiąca zalicza ponad milion odsłon. Współpracuje z najciekawszymi polskimi magazynami kulinarnymi oraz prowadzi autorski program kulinarny na kanale Kuchnia+ Zielona Rewolucja Marty Dymek. Uwielbia pieczone bakłażany, nie zawsze ma cierpliwość do ucierania pasty curry i wciąż tak samo cieszy ją każda kolejna osoba przekonana do tego, że kuchnia roślinna jest niewyczerpanym źródłem inspiracji.     
    Szczegóły produktu
    Marginesy
    19522-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 10908-1

    Wydawnictwo: Esteri

    Wegańska dieta keto

    Autor: Dahlke Ruediger Wydanie: 1 Rok wyd: 2023 Ilość stron: 160 Format: 17,0 x 23,0 cm Oprawa: miękka ze skrzydełkami ISBN: 978-83-67447-61-4

    Cena 52,51 zł Cena podstawowa 59,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 3017-1

    Wydawnictwo: Medical Education

    Dieta w cukrzycy typu 2

    Autor: Cichocka AleksandraWydanie: 1Rok wyd: 2016Ilość stron: 24Format: 19,5 x 23,0 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-65471-10-9

    Cena 15,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 16784-1

    Wydawnictwo: Rebis Dom Wydawniczy

    Dieta Kliniki Mayo

    Autor: Praca zbiorowaWydanie: 1Rok wyd: 2011Ilość stron: 256Format: 19,0 x 24,0 cmOprawa: twardaISBN: 978-83-7510-544-5

    Cena 49,90 zł
    Więcej
    W magazynie

    Śledź nas na Facebooku