• Banner

  • NFZ

Wszystkie bestsellery
Diety oczami naukowców
  • Diety oczami naukowców

Diety oczami naukowców

12214-1
  • Autor: Monk Krystyna
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2013
  • Ilość stron: 326
  • Format: 12,0 x 19,5 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-7722-986-6
  • 33,00 zł
    Brutto
    Ilość
    Obecnie brak na stanie

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis

    Diety oczami naukowców prezentuje proste sposoby pozwalające przestawić się na zdrowy styl życia i odchudzanie uczynić skuteczniejszym, co jest szczególnie trudne w epoce spełniania zachcianek.

    Książka bazuje na najnowszych badaniach przeprowadzonych przez specjalistów z Polski i ze świata. Opisuje również diety stosowane przez naszych praprzodków sprzed milionów lat i diety odchudzające stosowane przez nasze prababcie i babcie często współcześnie zapomniane.

    Omawia czynniki sprzyjające otyłości, trendy obowiązujące w dietetyce oraz wskazuje na diety przyszłości.

    W publikacji uwzględniono też antydiety, których najlepiej wystrzegać się, ponieważ grożą poważnymi chorobami, a w niektórych przypadkach nawet śmiercią. Celem niniejszej książki jest propagowanie naukowo popartej wiedzy na temat żywienia i odchudzania w ramach walki z plagą otyłości, szerzącą się wśród coraz większej liczby ludności.

    Krystyna Monk (ur. 1972) z wykształcenia jest historykiem, a z zawodu dziennikarką. Od wielu lat zajmuje się tematyką medyczną. Opisuje wyniki i kontrowersje w badaniach naukowych przeprowadzanych przez naukowców z całego świata.



    Spis treści:
    1. Diety z przeszłości
    2. Mity dotyczące odchudzania
    3. Czynniki sprzyjające tyciu
    4. Geny związane z otyłością
    5. Otyłość u zwierząt
    6. Cena otyłości - otyłość w liczbach
    7. Czynniki pomagające schudnąć
    8. Rola aktywności fizycznej w odchudzaniu
    9. Skutki otyłości
    10. Otyłość u dzieci
    11. Dieta kobiet w ciąży
    12. Diety w ocenie naukowców
    13. Trendy w świecie diet
    14. Dieta przyszłości
    15. Mężczyzna na diecie
    16. Dieta a nowotwory
    17. Wpływ wybranych produktów żywnościowych na zdrowie
    18. Diety groźne dla zdrowia
    Szczegóły produktu
    Novae Res
    12214-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 14770-1

    Wydawnictwo: Astrum

    Dieta dla mózgu

    Autor: Jakimowicz-Klein Barbara Rok wyd: 2014 Ilość stron: 184 Format: 15,0 x 21,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7277-753-9

    Cena 29,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 15376-1

    Wydawnictwo: Publicat (dawniej Podsiedlik-Raniowski)

    Czy wiesz co jesz? Poradnik konsumenta

    Autor: Bosacka Katarzyna, Kozłowska-Wojciechowska Małgorz Rok wyd: 2011 Ilość stron: 248 Format: 13,0 x 19,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-245-1852-4

    Cena 30,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 8953-1

    Wydawnictwo: PZWL

    Celiakia

    Autor: Jarosz M., Dzieniszewski J. Wydanie: 1 Rok wyd: 2012 Ilość stron: 108 Format: 14,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-4496-6 Seria: Instytut Żywności i Żywienia zaleca

    Cena 34,32 zł Cena podstawowa 39,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 8627-1

    Wydawnictwo: Feeria

    Dieta w insulinooporności

    Autor: Makarowska Magdalena, Musiałowska Dominika Wydanie: 1 Rok wyd: 2019 Ilość stron: 362 Format: 16,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7229-715-0

    Cena 52,90 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Śledź nas na Facebooku