Korzyści wynikające z regularnego spożywania czosnku są nieocenione. 
Zapobiega on gromadzeniu się cholesterolu w organizmie i blokowaniu tym samym 
naczyń krwionośnych. Chroni przed chorobami serca. Zabija bakterie, wirusy i 
grzyby oraz stymuluje układ odpornościowy. Te i inne zalety czosnku przedstawia 
ta książka. Zawiera ona także przepisy kulinarne i rady, w jaki sposób stosować 
czosnek przy najpopularniejszych schorzeniach.
Spis treści:
  - Wstęp 
- Wszystko o czosnku i zdrowiu 
  
- Chemia i botanika roślin z rodziny liliowatych 
  
- Niech Twoja krew życia płynie z pomoca czosnku 
  
- Zastosowanie leków czosnkowych na powszechnie 
  występujące schorzenia 
  
- Równoważenie diety za pomocą czosnku 
  
- Przepisy 
  
- Zupy, przystawki i przekąski 
  
- Potrawy z drobiu 
  
- Potrawy z ryb 
  
- Dania mięsne 
  
- Dania wegeteariańskie 
  
- Dodatki do innych potraw