• Banner

  • NFZ

Indeks: 18310-1

Wydawnictwo: Elsevier Urban & Partner

Zespoły padaczkowe (z 2DVD)

Autor: Werz M. A., Pita I. L., (red. pol.) Jędrzejczak J.Wydanie: 1Rok wyd: 2012Ilość stron: 212Format: 22,0 x 28,5 cmOprawa: twardaISBN: 978-83-7609-759-6

Cena 99,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie
Wszystkie bestsellery
Wszystko o układzie pokarmowym
  • Wszystko o układzie pokarmowym

Wszystko o układzie pokarmowym

16708-1
  • Autor: Kusztal Ewa
  • Rok wyd: 2011
  • Ilość stron: 208
  • Format: 13,5 x 21,5 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-258-0528-9
  • 24,00 zł
    Brutto
    Ilość

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis

    Śniadanie połykane w pośpiechu przed wyjściem do pracy, świąteczny obiad, po którym trudno wstać od stołu, ciągle nowe i zwykle nieskuteczne diety. Na co dzień większość z nas nie zastanawia się nad tym, jak ważna jest zbilansowana dieta, zapewniająca dobre samopoczucie i zdrowie. Nie pamiętamy o tym, że aby prawidłowo funkcjonować, organizm musi się zaangażować w złożony proces trawienia i wchłaniania. Za ten złożony proces odpowiada jeden z najważniejszych układów narządów wewnętrznych - układ pokarmowy.

    Książka zawiera dokładny, przystępny opis budowy i funkcjonowania jamy ustnej, gardła, przełyku, żołądka, jelitu cienkiego i grubego, a także gruczołów z nimi związanych, m.in. wątroby i trzustki. Równie starannie zostały omówione przyczyny, objawy i metody leczenia schorzeń układu pokarmowego.

    Oddzielny rozdział poświęcono diecie. W szczegółowy i przejrzysty sposób przedstawiono rolę witamin i mikroelementów w żywieniu. Książka zawiera informacje na temat ich zawartości w różnych produktach spożywczych, wpływu na funkcjonowanie organizmu i zalecanych dziennych norm spożycia.



    Spis treści:

    I. BUDOWA I FUNKCJONOWANIE UKŁADU POKARMOWEGO

    1. Ważne jak powietrze
    2. Co jemy
    3. Gryziemy, smakujemy
    4. Połykamy
    5. Trawienie
    6. Intensywnie trawimy
    7. Dalsze trawienie i wchłanianie
    8. Dalsze wchłanianie i wydalanie

     

    II. CHOROBY UKŁADU POKARMOWEGO

    1. Jama ustna
    2. Gardło
    3. Przełyk
    4. Żołądek i dwunastnica
    5. Wątroba i pęcherzyk żółciowy
    6. Trzustka
    7. Jelito cienkie i grube
    8. Odbytnica i odbyt

     

    Bibliografia

    Indeks

    Szczegóły produktu
    16708-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 19573-1

    Wydawnictwo: Insignis

    Poznaj swoje bakterie

    Autor: Temple Nicola, Whitlock CatherineWydanie: 1Rok wyd: 2018Ilość stron: 192Format: 20,0 x 23,5 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-66360-33-4

    Cena 44,90 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Śledź nas na Facebooku