Pierwsze na polskim rynku tak obszerne opracowanie na temat prozdrowotnych
właściwości kurkuminy!
Kurkumina, składnik popularnej przyprawy, okazuje się być niezwykle pomocnym
sprzymierzeńcem w wielu problemach zdrowotnych i chorobach przewlekłych. Jej
lecznicze działanie wykazano w przypadku wszelkiego rodzaju stanów zapalnych,
które jak odkrywa medycyna są odpowiedzialne za większość schorzeń, z którymi
boryka się współczesny człowiek. Jak dowodzi Autor książki, kurkumina wykazuje
pozytywne oddziaływanie w leczeniu praktycznie każdej choroby, dla której była
badana, a więc między innymi – nowotworów, cukrzycy, depresji, chorób serca i
naczyń, artretyzmu, otyłości, nadwrażliwości jelit, zaparć, chorobie Crohna,
biegunek nieznanego pochodzenia, chorób degeneracyjnych mózgu i wielu
innych.
Problematyczne zawiłości w naszym zdrowotnym systemie regulacji prawnych w
końcu zostaną naprawione – jednak nie na czas dla większości osób z nowotworami.
Na szczęście, ludzie nie muszą czekać w nieskończoność i mogą znaleźć potrzebne,
mogące uratować im życie, badania naukowe. Te podstawowe „wyniki badań” -
informacje zawarte są tutaj, w tej książce. Ich prowadzącym jest dr Ajay Goel,
najbardziej odpowiedni człowiek na świecie do napisania książki o kurkuminie,
raku i innych chronicznych chorobach. Ta książka może uratować ci życie. Nie
przegap jej! (Jacob Teitelbaum, M.D., autor The Fatigue and Fibromyalgia
Solution)
Dr Ajay Goel, jest profesorem i szefem Center for Gastrointestinal Research
oraz Center for Epigenetics, Cancer Prevention and Cancer Genomics w instytucie
badań Baylor Research Institute, Baylor University Medical Center w Dallas w
stanie Teksas, USA.
Od ponad 20 lat prowadzi badania nad nowotworami i jest
samodzielnym autorem albo współtwórcą ponad 200 artykułów naukowych
publikowanych w wiodących międzynarodowych czasopismach naukowych. Aktualnie
prowadzi badania dotyczące podstawowych i translacyjnych (zw. z genetyką)
aspektów zapobiegania nowotworom przewodu pokarmowego poprzez rozmaite
podejścia, łącznie z komplementarnym oraz integracyjnym zastosowaniem produktów
roślinnych. W swojej pracy szczególnie skupia się nad badaniem dwóch składników
roślinnych – kurkuminy oraz boswellii.