• Banner

  • NFZ

Indeks: 13933-1

Wydawnictwo: Górnicki Wydawnictwo Medyczne

ABC elektrokardiografii klinicznej

Autor: (red.) Morris F., Brady W. J., Camm J., (red. pol. Wydanie: 1 Rok wyd: 2009 Ilość stron: 102 Format: 21,0 x 29,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-61257-80-6

Cena 89,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: 5369-1

Wydawnictwo: Via Medica

Ciśnienie tętnicze a udar mózgu

Autor: Chalmers J., Macmahon S., Anderson C., Neal B., Ro Wydanie: 2 Rok wyd: 2001 Ilość stron: 80 Format: 14,5 x 21,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 8372581509 Seria: Poradnik Klinicysty

Cena 15,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 19483-1

Wydawnictwo: Alfa-medica press

EKG jasno i zrozumiale

Autor: Houghton Andrew R., Gray David Wydanie: 4 Rok wyd: 2014 Ilość stron: 312 Format: 14,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7522-125-1

Cena 44,00 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie bestsellery
Żywienie w osteoporozie
  • Żywienie w osteoporozie

Żywienie w osteoporozie

9953-1
  • Autor: Wieczorek-Chełmińska Zofia
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2011
  • Ilość stron: 248
  • Format: 20,5 x 14,5 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-200-4393-8
  • 39,00 zł
    34,32 zł
    Brutto
    Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 39,00 zł
    Ilość
    Obecnie brak na stanie

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis
    Osteoporoza dotyka osoby w średnim wieku i starsze. Często dowiadujemy się o jej występowaniu przy pierwszym złamaniu kości. Wtedy pojawia się problem zastosowania odpowiedniego leczenia, czyli przede wszystkim diety bogatej w składniki mineralne sprzyjające odbudowie nadwątlonej struktury kości. Proponowane w tej książce przepisy są doskonałym uzupełnieniem codziennego, monotonnego i nieracjonalnego żywienia większości z nas.

    Spis treści:

    I. CZĘŚĆ OGÓLNA

    1. Rola układu kostnego
    2. Osteoporoza
    3. Inne schorzenia narządu ruchu
    4. Dieta profilaktyczna i lecznicza w osteoporozie
    5. Zasady zdrowego żywienia
    6. Dobór produktów spożywczych
    7. Wybrane zagadnienia z technologii sporządzania potraw

     

    II. CZĘŚĆ SZCZEGÓŁOWA

    1. Napoje
    2. Chleb domowy
    3. Dodatki do pieczywa
    4. Zakwasy
    5. Zupy
    6. Dodatki do zup
    7. Potrawy z mięsa zwierząt rzeźnych, drobiu i ryb
    8. Potrawy z niewielką ilością mięsa i ryb
    9. Potrawy jarskie
    10. Potrawy z warzyw i owoców
    11. Sosy
    12. Desery
    Szczegóły produktu
    PZWL
    9953-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Śledź nas na Facebooku