Poradnik zawiera podstawowe zasady żywienia w trakcie chemioterapii.
Stworzony jest przez doświadczonego onkologa i dietetyka, w celu propagowania
poprawnego żywienia w onkologii. Jeśli chorujesz na nowotwór złośliwy i
zastanawiasz się, jak możesz wspomóc proces swojego leczenia, to niniejszy
poradnik jest właśnie dla Ciebie! Składa się on z krótkich porad żywieniowych.
Cierpisz na zaparcia? Masz biegunki? Doskwiera Ci suchość jamy ustnej? Może
występują u Ciebie zaburzenia węchu i smaku? Odpowiednio dobranym żywieniem
możesz złagodzić objawy niepożądane związane z leczeniem przeciwnowotworowym i
poczuć się lepiej.
Autor: Jarosz Mirosław, Dzieniszewski Jan Wydanie: 1 Rok wyd: 2008 Ilość stron: 116 Format: 14,4 x 20,4 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-3775-3 Seria: Instytut Żywności i Żywienia zaleca
Autor: Aleksandra Cichocka
Wydanie: 1
Rok wyd: 2023
Ilość stron: 26
Format: 17,0 x 24,0 cm
Oprawa: miękka
ISBN: 978-83-67696-03-6
Seria: Udar-Wracamy do zdrowia
Autor: Jarosz Mirosław, Dzieniszewski Jan Wydanie: 1 Rok wyd: 2012 Ilość stron: 158 Format: 14,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-4556-7 Seria: Instytut Żywności i Żywienia zaleca
Autor: Stolińska-Fiedorowicz Hanna
Wydanie: 2
Rok wyd: 2021
Ilość stron: 270
Format: 17,0 x 22,0 cm
Oprawa: miękka ze skrzydełkami
ISBN: 978-83-8132-242-3