• Banner

  • NFZ

Indeks: 16221-1

Wydawnictwo: Górnicki Wydawnictwo Medyczne

Badanie w lampie szczelinowej

Autor: Ledford Janice K., Sanders Valerie, (red. pol.) Mi Wydanie: 1 Rok wyd: 2011 Ilość stron: 164 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-61257-45-5 Seria: Podstawy Okulistyki

Cena 99,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: 17181-1

Wydawnictwo: MedPharm

Choroby serca i układu krążenia

Autor: Galler Claudia, (red. pol.) Wojtylak P., Pluta J., Wydanie: 1 Rok wyd: 2011 Ilość stron: 144 Format: 16,5 x 21,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-62283-73-6 Seria: Opieka farmaceutyczna

Cena 36,00 zł Cena podstawowa 59,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie
Wszystkie bestsellery

Co warto wiedzieć o diecie łatwo strawnej?

10431-1
  • Autor: Mikołajczak Jolanta, Wyka Joanna, Biernat Jadwiga
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2007
  • Ilość stron: 110
  • Format: 13,2 x 19,0 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-60466-22-3


20,70 zł
Brutto
Ilość

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Opis

Żywienie człowieka jest jedną z najmłodzszych nauk przyrodniczych, łączących wiedzę z różnych dziedzin nauk przyrodniczych, łączących wiedzę z różnych dziedzin: chemii, biologii, biochemii i medycyny.Szczególną częścią tej nauki jest żywienie w chorobie (dietetyka). Jest to ważny element prawidłowej terapii, a w wielu schorzeniach - podstawa postępowania leczniczego. Właściwa dieta jest w wielu schorzeniach pierwszym etapem leczenia.W początkowej fazie choroby najczęściej zalecana jest dieta łatwo strawna, której zasady omawia niniejsza książka.Do prowadzenia racjonalnego żywienia osób, niezbędne jest przestrzeganie kilku prawideł określanych jako 5 razy U : urozmaicenie, umiarkowanie, uregulowanie, umiejętność przyrządzania potraw podczas obróbki kulinarnej, uprawianie sportu, ćwiczeń lub spacer.

Spis treści:

Wstęp

 

I. GRUPY PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH

  1. Produkty zbożowe
  2. Warzywa i owoce
  3. Mleko i przetwory mleczne
  4. Mięso, wędliny, ryby oraz jaja
  5. Tłuszcze
  6. Cukier i słodycze

 

II. ENERGIA I SKŁADNIKI ODŻYWCZE

  1. Energia
  2. Białka
  3. Tłuszcze
  4. Węglowodany
  5. Witaminy
  6. Składniki mineralne
  7. Woda

 

III. CHARAKTERYSTYKA DIETY ŁATWO STRAWNEJ

  1. Co można podawać na poszczególne posiłki?
  2. Techniki kulinarnego przygotowania produktów i potraw
  3. Naczynia kuchenne
  4. Przyprawy
  5. Wykaz produktów i potraw dozwolonych i przeciwwskazanych
  6. Racje pokarmowe w diecie łatwo strawnej wyrażone w produktach spożywczych
  7. Zawartość energii i składników odżywczych w racjach pokarmowych

 

IV. PRZYKŁĄDY JADŁOSPISÓW W DIECIE ŁATWO STRAWNEJ

  1. Receptury i kulinarne przygotowanie wybranych potraw i napojów
  2. Lista wybranych produktów, ich przybliżonych miar i ilości w gramach
Szczegóły produktu
MedPharm
10431-1
16 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: 21222-1

Wydawnictwo: Feeria

Celiaklia Życie bez glutenu

Autor: Dominika Musiałowska Wydanie: 1 Rok wyd: 2022 Ilość stron: 320 Format: 16,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ze skrzydełkami ISBN: 978-83-8225-135-7

Cena 52,90 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: 1051-1

Wydawnictwo: Bukowy Las

Dieta bez pszenicy

Autor: Davis Williamn Wydanie: 1 Rok wyd: 2013 Ilość stron: 326 Format: 13,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-62478-92-7

Cena 36,90 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: 17794-1

Wydawnictwo: Pascal

Zatrzymaj Hashimoto

Autor: Zaremba Marek Wydanie: 1 Rok wyd: 2017 Ilość stron: 336 Format: 17,0 x 24,5 cm Oprawa: twarda ISBN: 978-83-8103-080-9

Cena 49,90 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 11256-1

Wydawnictwo: RM

Tabele cholesterolu

Autor: Muller Sven-David Wydanie: 2 Rok wyd: 2011 Ilość stron: 104 Format: 10,5 x 19,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7243-914-7

Cena 19,90 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Śledź nas na Facebooku