• Banner

  • NFZ

Indeks: 9454-1

Wydawnictwo: MediPage

100 rozpoznań. Układ krążenia

Autor: Brady Thomas J., Grist Thomas M., Westra Sjirk J., Wydanie: 1 Rok wyd: 2006 Ilość stron: 312 Format: 13,0 x 21,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-89769-11-5 Seria: Radiologia - Seria Kieszonkowa

Cena 99,99 zł Cena podstawowa 115,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 13933-1

Wydawnictwo: Górnicki Wydawnictwo Medyczne

ABC elektrokardiografii klinicznej

Autor: (red.) Morris F., Brady W. J., Camm J., (red. pol. Wydanie: 1 Rok wyd: 2009 Ilość stron: 102 Format: 21,0 x 29,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-61257-80-6

Cena 89,00 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie bestsellery

Co warto wiedzieć o diecie łatwo strawnej?

10431-1
  • Autor: Mikołajczak Jolanta, Wyka Joanna, Biernat Jadwiga
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2007
  • Ilość stron: 110
  • Format: 13,2 x 19,0 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-60466-22-3


20,70 zł
Brutto
Ilość

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Opis

Żywienie człowieka jest jedną z najmłodzszych nauk przyrodniczych, łączących wiedzę z różnych dziedzin nauk przyrodniczych, łączących wiedzę z różnych dziedzin: chemii, biologii, biochemii i medycyny.Szczególną częścią tej nauki jest żywienie w chorobie (dietetyka). Jest to ważny element prawidłowej terapii, a w wielu schorzeniach - podstawa postępowania leczniczego. Właściwa dieta jest w wielu schorzeniach pierwszym etapem leczenia.W początkowej fazie choroby najczęściej zalecana jest dieta łatwo strawna, której zasady omawia niniejsza książka.Do prowadzenia racjonalnego żywienia osób, niezbędne jest przestrzeganie kilku prawideł określanych jako 5 razy U : urozmaicenie, umiarkowanie, uregulowanie, umiejętność przyrządzania potraw podczas obróbki kulinarnej, uprawianie sportu, ćwiczeń lub spacer.

Spis treści:

Wstęp

 

I. GRUPY PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH

  1. Produkty zbożowe
  2. Warzywa i owoce
  3. Mleko i przetwory mleczne
  4. Mięso, wędliny, ryby oraz jaja
  5. Tłuszcze
  6. Cukier i słodycze

 

II. ENERGIA I SKŁADNIKI ODŻYWCZE

  1. Energia
  2. Białka
  3. Tłuszcze
  4. Węglowodany
  5. Witaminy
  6. Składniki mineralne
  7. Woda

 

III. CHARAKTERYSTYKA DIETY ŁATWO STRAWNEJ

  1. Co można podawać na poszczególne posiłki?
  2. Techniki kulinarnego przygotowania produktów i potraw
  3. Naczynia kuchenne
  4. Przyprawy
  5. Wykaz produktów i potraw dozwolonych i przeciwwskazanych
  6. Racje pokarmowe w diecie łatwo strawnej wyrażone w produktach spożywczych
  7. Zawartość energii i składników odżywczych w racjach pokarmowych

 

IV. PRZYKŁĄDY JADŁOSPISÓW W DIECIE ŁATWO STRAWNEJ

  1. Receptury i kulinarne przygotowanie wybranych potraw i napojów
  2. Lista wybranych produktów, ich przybliżonych miar i ilości w gramach
Szczegóły produktu
MedPharm
10431-1
16 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: 3715-1

Wydawnictwo: Book & Cook

Smacznie dla diabetyka

Autor: Durnowska Małgorzata Rok wyd: 2019 Ilość stron: 112 Format: 14,0 x 20,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7707-234-9

Cena 11,99 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: 21259-1

Wydawnictwo: Kompania Mediowa

Jedz jak geniusz

Autor: Max Lugavere Wydanie: 1 Rok wyd: 2021 Ilość stron: 384 Format: 15,0 x 23,0 cm Oprawa: miękka ze skrzydełkami ISBN: 978-83-960629-9-4

Cena 54,90 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: 8627-1

Wydawnictwo: Feeria

Dieta w insulinooporności

Autor: Makarowska Magdalena, Musiałowska Dominika Wydanie: 1 Rok wyd: 2019 Ilość stron: 362 Format: 16,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7229-715-0

Cena 52,90 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Śledź nas na Facebooku