Pierwsza książka kucharska twórczyni "Jadłonomii" -
najpopularniejszego polskiego bloga o kuchni roślinnej. Czy łodyga brokułu
nadaje się do jedzenia? Do czego wykorzystać natkę marchewki? Jak zrobić
bezmięsny pasztet na świąteczny stół? Odpowiedź na te i wiele innych pytań
znajdziecie w długo wyczekiwanej książce Marty Dymek - znanej z programu
"Dzień Dobry TVN" autorki "Jadłonomii", najpopularniejszego bloga w polskim
internecie poświęconego kuchni roślinnej, Kulinarnego Bloga Roku
2013. Autorka skomponowała ponad 100 przepisów na wegańskie śniadania, obiady
i kolacje z bulw, korzeni i liści. Tu burak zmienia się w ciasto czekoladowe,
pietruszka występuje w parze z gruszką, a z garści kapusty powstają chrupiące
chipsy. Pozycja obowiązkowa dla wszystkich jaroszy i tych, którzy do tej pory
nie wyobrażali sobie bezmięsnego obiadu.
Autor: Pachocka Lucyna, Jarosz Mirosław Wydanie: 1 Rok wyd: 2012 Ilość stron: 124 Format: 14,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-4507-9 Seria: Instytut Żywności i Żywienia zaleca