• anty

Indeks: 1519-1

Wydawnictwo: Edra Urban & Partner

Ortopedia i reumatologia

Autor: Elias-Jones, Perry, (red. pol.) Gaździk T. Wydanie: 3 Rok wyd: 2015 Ilość stron: 250 Format: 18,0 x 25,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-65373-00-7 Seria: Crash Course

Cena 52,51 zł Cena podstawowa 59,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 8330-1

Wydawnictwo: Górnicki Wydawnictwo Medyczne

Praktyczna okulistyka dziecięca

Autor: Gotz-Więckowska Anna, Pawlak MartaWydanie: 1Rok wyd: 2020Ilość stron: 202Format: 23,5 x 32,0 cmOprawa: twardaISBN: 978-83-61257-55-4

Cena 215,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 20273-1

Wydawnictwo: Media-Press

Pediatria w praktyce lekarza POZ

Autor: Dobrzańska Anna, Obrycki Łukasz, Socha PiotrWydanie: 1 - poprawioneRok wyd: 2023Ilość stron: 708Format: 16,0 x 23,0 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-89809-47-6

Cena 199,00 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie bestsellery

Żywienie w sporcie

11430-1
  • Autor: Celejowa Irena
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2014
  • Ilość stron: 296
  • Format: 16,5 x 24,0 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-200-4864-3


109,00 zł
95,92 zł
Brutto
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 109,00 zł
Ilość

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Opis

Wysiłek sportowy pociąga za sobą wielkie wydatki energetyczne. Przy wyrównanym poziomie wyszkolenia zawodników w sporcie wysoko kwalifikowanym żywienie często staje się czynnikiem decydującym o zwycięstwie w rywalizacji sportowej. Dlatego tak ważne staje się odpowiednie komponowanie jadłospisów dla osób uprawiających poszczególne dyscypliny sportowe, trenujących, przygotowujących się do zawodów i biorących w nich udział, a także podróżujących po całym świecie zgodnie z terminarzem imprez sportowych.

Odbiorcy: sportowcy, trenerzy, studenci AWF.



Spis treści:

I. CZĘŚĆ OGÓLNA

  1. Potrzeby energetyczne sportowców
  2. Składniki pokarmowe
  3. Stres oksydacyjny w sporcie. Pożywienie jako źródło antyoksydantów
  4. Normy żywienia i wyżywienia dla wybranych dyscyplin sportu

 

II. CZĘŚĆ SZCZEGÓŁOWA

  1. Specyfika żywienia sportowców w okresie treningów, zawodów i odnowy
  2. Pora, częstotliwość i rodzaj posiłków podczas treningów i zawodów
  3. Regulowanie masy ciała w sporcie
  4. Odżywki w sporcie
  5. Zatrucia pokarmowe
  6. Produkty spożywcze
  7. Układanie jadłospisów
  8. Przykładowe jadłospisy dla siedmiu grup dyscyplin sportowych
  9. Przepisy na potrawy podane w jadłospisach
Szczegóły produktu
PZWL
11430-1
16 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: 20946-1

Wydawnictwo: Medical Tribune Polska

Atlas EKG sportowców

Autor: Łukasz Małek, Rafał BaranowskiWydanie: 1Rok wyd: 2023Ilość stron: 168Format: 27,0 x 21,0 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-66946-59-0

Cena 149,00 zł
Więcej
W magazynie

Śledź nas na Facebooku