Słodko i zdrowo – czy to możliwe? Czy potrafisz wyobrazić sobie życie
bez słodkości? To chyba niemożliwe… ale od dawna wiadomo, że cukier nie krzepi,
a szkodzi. Chcesz go ograniczyć? A może już polecono ci, by go usunąć z diety?
Ratunku! Jak żyć bez pysznych ciast i słodkich przekąsek? Na szczęście nie
musisz z nich całkowicie rezygnować, nawet jeśli zmagasz się z nadwyżkowymi
kilogramami, insulinoopornością czy cukrzycą typu 2. Dowodzą tego autorki
Słodkości w insulinooporności, podkreślając, że to właściwe nawyki i umiar są
fundamentem zdrowej diety. Żeby jednak uchronić się przed negatywnymi
konsekwencjami jedzenia słodyczy, musisz wiedzieć, kiedy i na co możesz sobie
pozwolić. Autorki podpowiadają: • co robić, żeby móc korzystać ze
słodkich przyjemności • jakie słodycze można bezkarnie jeść i w jakich
ilościach • jak odzwyczaić się od cukru dodanego • czego używać zamiast
cukru W książce znajdziesz także całą masę prostych i szybkich przepisów na
smakołyki, którymi będziesz mogła się delektować bez poczucia winy. Zajadając
zdrowe (i słodkie) alternatywy dla sklepowych bomb kalorycznych, poprawisz
swoje zdrowie, wysmuklisz sylwetkę i zyskasz świetne samopoczucie! Czy można
chcieć czegoś więcej?