• Banner

  • NFZ

Indeks: 16221-1

Wydawnictwo: Górnicki Wydawnictwo Medyczne

Badanie w lampie szczelinowej

Autor: Ledford Janice K., Sanders Valerie, (red. pol.) Mi Wydanie: 1 Rok wyd: 2011 Ilość stron: 164 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-61257-45-5 Seria: Podstawy Okulistyki

Cena 99,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 3581-1

Wydawnictwo: PWN Wydawnictwo Naukowe

Mózg a zachowanie

Autor: Górska Teresa, Grabowska Anna, Zagrodzka Jolanta Wydanie: 3 Rok wyd: 2011 Ilość stron: 668 Format: 16,5 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-01-14447-0

Cena 99,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie
Wszystkie bestsellery

Zdrowe i smaczne żywienie osób z cukrzycą i ich rodzin

4385-3
  • Autor: (red.) Tatoń Jan
  • Wydanie: 3
  • Rok wyd: 1997
  • Ilość stron: 446
  • Format: 23,0 x 16,0 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 83-200-2836-1
Książka antykwaryczna
39,00 zł
Brutto
Ilość

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Książki używane mogą nie zawierać dodatków online, płyt, obwolut, być wycofane z bibliotek, z pieczątkami i oznaczeniami. Reklamacje z tego powodu nie będą rozpatrywane.

Opis
Książki używane mogą nie zawierać dodatków online, płyt, obwolut, być wycofane z bibliotek, z pieczątkami i oznaczeniami. Reklamacje z tego powodu nie będą rozpatrywane.

Książka to nowocześnie napisany poradnik przedstawiający zasady współczesnego sposobu żywienia w cukrzycy. Znaleźć tu można odpowiedź na wiele pytań, które nurtują chorych i ich rodziny: co jeść, jakie produkty i potrawy są zalecane, jakie trzeba ograniczać a jakich należy unikać, ile zjeść, aby zachować prawidłową masę ciała, jak jeść, aby posiłki były skorelowane z przyjmowanymi lekami i trybem życia - a wreszcie jak przygotować posiłki.

Spis treści:

  1. Kuchnia zmienia medycynę
  2. Cele i podstawy żywienia osób chorujących na cukrzycę
  3. Co jeść?
  4. Składniki pożywienia i ich fizjologiczna rola, ze szczególnym uwzględnieniem cukrzycy
  5. Ile jeść?
  6. Energia potrzebna do utrzymania optymalnej masy ciała i jego składu oraz pełnej aktywności życiowej
  7. Jak jeść?
  8. Zasady żywienia
  9. Jak planować dietę
  10. Najprostszy, jakościowy sposób wyboru ilości i rodzaju produktów żywnościowych - listy produktów
  11. Żywienie standardowe
  12. Diety specjalne
  13. Szczególne sytuacje dotyczące żywienia
  14. Przepisy kulinarne
  15. Zanim przystąpimy do gotowania
  16. Przepisy na posiłki i potrawy do diet cukrzycowych opatych na listach produktów lub na układzie ograniczonym do wymienników węglowodanowych
  17. Przepisy na posiłki i potrawy do diet ściślej kontrolowanych, opartych na pelnym układzie 3 rodzajów wymienników dietetycznych
Szczegóły produktu
PZWL
4385-3
16 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: 5675-3

Wydawnictwo: PWN Wydawnictwo Naukowe

Biochemia t. 1-2

Autor: Filipowicz B., Więckowski W. Wydanie: t.1-wyd.5, t.2-wyd.6 Rok wyd: 1983/1986 Ilość stron: 1102 Format: 16,5 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-01-00841-5

Cena 49,00 zł
Więcej
W magazynie

Śledź nas na Facebooku