• anty

Indeks: 1676-1

Wydawnictwo: Medical Education (dawniej eMKa Media Group)

Psychiatria pod krawatem

Autor: (red.) Dudek Dominika, Rymaszewska Joanna Wydanie: 1 Rok wyd: 2016 Ilość stron: 340 Format: 19,0 x 23,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-65191-17-5

Cena 99,00 zł Cena podstawowa 120,00 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie bestsellery
Interakcje leków z pożywieniem
  • Interakcje leków z pożywieniem

Interakcje leków z pożywieniem

3070-1
  • Autor: red. Zofia Zachwieja
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2016
  • Ilość stron: 504
  • Format: 16,5 x 24 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-7846-072-5
  • 98,00 zł
    Brutto
    Ilość
    Obecnie brak na stanie

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis

    Opis:

     Czy wiesz, że rodzaj posiłku może zmieniać działanie Twojego leku?
    Czy wiesz, że niektóre leki powinno się zażywać po posiłku, a inne na czczo?
    Czy wiesz, że soki owocowe, zwłaszcza sok grejpfrutowy, mogą wpływać na efekt działania leku?
    Odpowiedzi na te i inne pytania znajdziesz właśnie w tej książce.
    Autorzy niniejszej monografii – specjaliści w dziedzinie bromatologii, farmakologii oraz dietetyki – na co dzień zajmują się badaniem problemu interakcji leków z pożywieniem. Prezentowane przez nich treści, poparte wynikami wielu światowych badań, dostarczają cennej praktycznej wiedzy pozwalającej uniknąć błędów przy stosowaniu konkretnych leków.
    Książka ta została opracowana, aby służyć pomocą nie tylko farmaceutom, lekarzom i dietetykom, lecz także samym pacjentom.

    Spis treści:

    1. WPŁYW POŻYWIENIA NA LOSY LEKÓW W ORGANIZMIE


    1.1 Wchłanianie leków a pożywienie
    1.2 Wpływ pożywienia na transport leków w organizmie
    1.3 Wpływ składników pożywienia na proces biotransformacji leków
    1.4. Białka transportujące leki a pożywienie
    1.5 Zanieczyszczenie żywności substancjami chemicznymi a metabolizm leków
    1.6 Metabolizm leków a flora bakteryjna przewodu pokarmowego
    1.7 Wpływ pożywienia na wydalanie leków
    1.8 Wpływ substancji farmakologicznie czynnych występujących w żywności na działanie leków
    1.9 Udział płynów w biodostępności leków
    1.10 Interakcje leku z alkoholem


    2. WPŁYW POŻYWIENIA NA FARMAKOKINETYKĘ I FARMAKODYNAMIKĘ POSZCZEGÓLNYCH LEKÓW


    2.1 Interakcje leków ośrodkowego układu nerwowego z pożywieniem
    2.2 Interakcje niesteroidowych leków przeciwzapalnych, przeciwbólowych, przeciwgorączkowych i przeciwreumatycznych z pożywieniem
    2.3 Interakcje leków układu sercowo-naczyniowego z pożywieniem
    2.4 Interakcje leków stosowanych w leczeniu cukrzycy z pożywieniem
    2.5 Interakcje leków stosowanych w chorobach układu oddechowego z pożywieniem
    2.6 Interakcje leków przeciwhistaminowych i przeciwalergicznych z pożywieniem
    2.7 Interakcje leków stosowanych w chorobach przewodu pokarmowego z pożywieniem
    2.8 Interakcje leków stosowanych w chorobach układu moczowo-płciowego z pożywieniem
    2.9 Interakcje leków hormonalnych z pożywieniem
    2.10 Interakcje leków stosowanych w leczeniu osteoporozy z pożywieniem
    2.11 Interakcje leków przeciwbakteryjnych z pożywieniem
    2.12 Interakcje leków przeciwgrzybiczych z pożywieniem
    2.13 Interakcje leków przeciwko retrowirusom i wirusom z pożywieniem
    2.14 Interakcje leków przeciwpasożytniczych z pożywieniem
    2.15 Interakcje leków przeciwnowotworowych z pożywieniem
    2.16 Interakcje leków immunosupresyjnych z pożywieniem


    3. WPŁYW LEKÓW NA STAN ODŻYWIENIA ORGANIZMU


    3.1 Wpływ leków na wchłanianie, transport, metabolizm i wydalanie składników odżywczych pożywienia
    3.2 Bezpośredni wpływ wybranych grup leków doustnych na stan odżywienia
    3.3 Pośredni wpływ leków na stan odżywienia

    Szczegóły produktu
    MedPharm
    3070-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Śledź nas na Facebooku