• Banner

  • NFZ

Indeks: 13933-1

Wydawnictwo: Górnicki Wydawnictwo Medyczne

ABC elektrokardiografii klinicznej

Autor: (red.) Morris F., Brady W. J., Camm J., (red. pol. Wydanie: 1 Rok wyd: 2009 Ilość stron: 102 Format: 21,0 x 29,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-61257-80-6

Cena 89,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: 5369-1

Wydawnictwo: Via Medica

Ciśnienie tętnicze a udar mózgu

Autor: Chalmers J., Macmahon S., Anderson C., Neal B., Ro Wydanie: 2 Rok wyd: 2001 Ilość stron: 80 Format: 14,5 x 21,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 8372581509 Seria: Poradnik Klinicysty

Cena 15,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 19483-1

Wydawnictwo: Alfa-medica press

EKG jasno i zrozumiale

Autor: Houghton Andrew R., Gray David Wydanie: 4 Rok wyd: 2014 Ilość stron: 312 Format: 14,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7522-125-1

Cena 44,00 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie bestsellery
Interakcje leków z żywnością i alkoholem
  • Interakcje leków z żywnością i alkoholem

Interakcje leków z żywnością i alkoholem

7787-1
  • Autor: Jarosz Mirosław, Dzieniszewski Jan
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2004
  • Ilość stron: 216
  • Format: 18,0 x 25,0 cm
  • Oprawa: twarda
  • ISBN: 83-85284-47-8
  • 47,25 zł
    Brutto
    Ilość
    Obecnie brak na stanie

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis
    Książka jest monografią dotyczącą stosunkowo nowego i prawie nieznanego zagadnienia, jakim są interakcje między lekami a żywnością i alkoholem, od współzależności dotyczącej wchłaniania leku, przez jego metabolizm aż do wydalania. Stanowi próbę uporządkowania i syntezy dotychczasowej wiedzy na ten temat, odpowiadającej najnowszym doniesieniom naukowym. Zawiera ponadto praktyczny skorowidz leków w odniesieniu do ich zażywania w relacji z posiłkami. Monografia przeznaczona jest dla lekarzy wszystkich specjalności, dla których wiedza na temat współdziałania przepisywanych leków ze składnikami żywności i alkoholem może mieć istotne znaczenie praktyczne.

    Spis treści:
    1. Interakcje pomiędzy lekami a żywnością i alkoholem w praktyce klinicznej
    2. Zaburzenia wchłaniania i wydalania leków
    3. Zaburzenia metabolizmu (biotransformacji) leków w organizmie
    4. Działania synergiczne leków i składników żywności
    5. Wpływ leków na wchłanianie składników pokarmowych i stan odżywienia
    6. Interakcje pomiędzy lekami a alkoholem
    7. Badanie ryzyka interakcji pomiędzy lekami a składnikami żywności
    8. Jak zmniejszyć u chorego ryzyko interakcji pomiędzy lekami a składnikami żywności?
    9. Leki, których farmakokinetyka ulega zmianom pod wpływem interakcji z żywnością
    10. Leki wpływające na wchłanianie składników pokarmowych i stan odżywienia pacjenta
    11. Leki wchodzące w interakcje z alkoholem
    12. Skorowidz leków w odniesieniu do ich zażywania w relacji do spożywanego posiłku
    Szczegóły produktu
    Borgis
    7787-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 8699-1

    Wydawnictwo: Uniwersytet Medyczny w Poznaniu (dawniej Akademia

    Ćwiczenia z farmakokinetyki

    Autor: Skibińska Łucja, Hermann Tadeusz Wydanie: 1 Rok wyd: 2003 Ilość stron: 100 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-88732-22-6

    Cena 18,90 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 9230-3

    Wydawnictwo: LIPPINCOTT WILIAMS & WILKINS

    Pharmacology

    Autor: Michelle A. Clark, Richard Finkel Wydanie: 5 Rok wyd: 2012 Ilość stron: 612 Format: 21,0 x 27 cm Oprawa: miękka ISBN: 1-4511-4320-6

    Cena 67,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 15784-1

    Wydawnictwo: Medical Education (dawniej eMKa Media Group)

    Leki złożone

    Autor: Prejbisz Aleksander, Januszewicz Andrzej Wydanie: 1 Rok wyd: 2010 Ilość stron: 124 Format: 14,5 x 22,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-930363-7-0 Seria: Biblioteka Kardioprofilu

    Cena 65,10 zł
    Więcej
    W magazynie

    Śledź nas na Facebooku