Opis:
Lecznicze działanie miodu i innych produktów pszczelich znane jest od
stuleci. Jak się okazało, słuszności wyrażenia „miód na serce” dowiodły także
prace naukowców. Badania autorów książki wskazują na wysoką skuteczność miodu w
leczeniu chorób kardiologicznych. Nadciśnienie tętnicze, niewydolność serca,
miażdżyca tętnic, choroba niedokrwienna serca i wiele innych – do leczenia tych
dolegliwości z powodzeniem wykorzystuje się miód, propolis, pyłek kwiatowy,
pierzgę, mleczko pszczele oraz jad pszczeli. Poza metodami leczenia, które
oferuje konwencjonalna medycyna, warto zwrócić się ku naturze i spróbować
apiterapii, która opiera się na leczeniu za pomocą produktów pszczelich. Z
książką powinny się zapoznać nie tylko osoby, które borykają się z chorobami
serca i układu krążenia, ponieważ składniki zawarte w produktach pszczelich są
kluczem do zdrowia oraz prawidłowego funkcjonowania całego
organizmu.