Indeks: 9294-1
Wydawnictwo: Górnicki Wydawnictwo Medyczne
Autoimmunologiczne choroby narządu wzroku
Autor: Kański Jacek, Kubicka-Trząska Agnieszka Wydanie: 1 Rok wyd: 2005 Ilość stron: 186 Format: 18,5 x 24,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-89009-38-2
Indeks: 9294-1
Wydawnictwo: Górnicki Wydawnictwo Medyczne
Autor: Kański Jacek, Kubicka-Trząska Agnieszka Wydanie: 1 Rok wyd: 2005 Ilość stron: 186 Format: 18,5 x 24,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-89009-38-2
Indeks: 16221-1
Wydawnictwo: Górnicki Wydawnictwo Medyczne
Autor: Ledford Janice K., Sanders Valerie, (red. pol.) Mi Wydanie: 1 Rok wyd: 2011 Ilość stron: 164 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-61257-45-5 Seria: Podstawy Okulistyki
Indeks: 17181-1
Wydawnictwo: MedPharm
Autor: Galler Claudia, (red. pol.) Wojtylak P., Pluta J., Wydanie: 1 Rok wyd: 2011 Ilość stron: 144 Format: 16,5 x 21,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-62283-73-6 Seria: Opieka farmaceutyczna
Indeks: 1911-1
Wydawnictwo: Vesalius
Autor: Tomasik Tomasz, Windak Adam, Skalska Anna, KulczycWydanie: 3Rok wyd: 2021Ilość stron: 220Format: 20,5 x 28,5 cmOprawa: miękkaISBN: 838568803X
Indeks: 7612-1
Wydawnictwo: Elsevier Urban & Partner
Autor: Poloński Lech, Jarosław Wasilewski Wydanie: 1 Rok wyd: 2004 Ilość stron: 150 Format: 21,0 x 30,0 cm Oprawa: twarda ISBN: 83-89581-60-4
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Troska o zdrowie człowieka, konsumenta produktów pochodzenia zwierzęcego i o dobrostan zwierząt wymagają ciągłego monitorowania wartości pokarmowej i jakości pasz oraz dodatków paszowych, a także doskonalenia systemu zapewniania ich bezpieczeństwa. Pasze i dodatki paszowe są niezbędne do zaspokajania potrzeb pokarmowych zwierząt, wpływają na wydajność i zdrowotność, a także na cechy użytkowe zwierząt oraz na jakość pozyskiwanych produktów pochodzenia zwierzęcego (mleko, mięso, jaja).
W książce omówiono m.in.: wartości pokarmowe różnych materiałów paszowych pojedynczych pasz, jak i mieszanek treściwych, koncentratów białkowych, a także różnych dodatków paszowych stosowanych w żywieniu zwierząt, sposoby ich pozyskiwania,metody konserwacji i przetwarzania, obecność w nich substancji antyodżywczych i ich oddziaływanie na zdrowie zwierząt, związki chemiczne i preparaty biotechnologiczne, które mogą być pomocne w efektywnej produkcji zwierzęcej zapewniającej pozyskanie bezpiecznej żywności, zagadnienia wynikające z najnowszych zmian przepisów Unii Europejskiej dotyczących pasz i uwarunkowań prawnych, higieny pasz, nadzoru weterynaryjnego nad produkcją pasz, nowością jest również rozdział poświęcony paszom pochodzącym z roślin genetycznie modyfikowanych. Temat ten jest szczególnie ważny, gdyż wyjaśnia problem produkcji bezpiecznej żywności dla człowieka.
Podręcznik jest adresowany przede wszystkim do studentów: biologii i hodowli zwierząt, biotechnologii, medycyny weterynaryjnej, wydziałów rolniczych, zootechnicznych. Pomocny również dla pracowników ośrodków doradztwa rolniczego, producentów pasz i dodatków paszowych, hodowców zwierząt gospodarskich i towarzyszących. Może też zainteresować hobbystów i miłośników różnych gatunków zwierząt domowych, a także nas samych, jako konsumentów.
Indeks: 6363-1
Wydawnictwo: SGGW
Autor: Sulgostowska T., Bednarek A. Wydanie: 2 Rok wyd: 2001 Ilość stron: 308 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: twarda ISBN: 83-7244-194-4
Indeks: 6289-1
Wydawnictwo: Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie (dawniej Akade
Autor: Szember Adam Wydanie: 4 Rok wyd: 2001 Ilość stron: 216 Format: 16,5 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-7259-043-5
Indeks: 10422-1
Wydawnictwo: Instytut Medycyny Wsi w Lublinie
Autor: (red.) Nazimek Teresa, Solecki Leszek Wydanie: 1 Rok wyd: 2006 Ilość stron: 414 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-7090-097-6
Indeks: 10118-1
Wydawnictwo: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu (dawniej Akade
Autor: (red.) Kaczmarek Antoni Wydanie: 1 Rok wyd: 2005 Ilość stron: 414 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-7160-350-9