WASZE POKARMY WINNY BYĆ WASZYMI LEKAMI, A LEKI WASZE - POKARMAMI HIPOKRATES
Ostatnimi czasy przeżywamy prawdziwy renesans zainteresowania własnym
zdrowiem. Ludzie poświęcają swemu zdrowiu i ogólnemu samopoczuciu coraz więcej
uwagi, dlatego bardzo często stawiamy lekarzom pytania dotyczące nie tylko nas
samych, ale także co zrobić, aby uniknąć chorób i długotrwałych dolegliwości,
aby nie sięgać po lekarstwa, które bardzo często przykrywają chorobę, a nie
leczą. Nasze wydawnictwo od wielu lat propaguje zdrowy styl życia jako naturalną
drogę do walki ze współczesnymi zagrożeniami naszego zdrowia. Używanie leków,
konserwowanych i przetwarzanych produktów spożywczych, siedząca praca, brak
ruchu powodują stagnacje i upośledzenie czynności fizjologicznych. Obecnie coraz
więcej osób zaczyna się interesować prawidłowym odżywianiem. Wydawanych jest
mnóstwo publikacji na ten temat. Doświadczenie uczy, że to co najprostsze,
najbardziej logiczne i zgodne z naturą jest również najbardziej skuteczne.
Wysoki poziom koenzymu Q10 we krwi spowalnia procesy starzenia i wzmacnia siły
obronne organizmu; Nigdzie nie występuje tak wiele substancji witalnych i
odżywczych jak w kiełkach; Ocet jabłkowy aktywizuje wszystkie naturalne
mechanizmy, które uwalniają i spalają tłuszcz; Czosnek ma wiele aktywnych
składników, które nadają mu właściwości antybakteryjne, antybiotyczne i
przeciwutleniające; Leczniczy wpływ melisy na depresje i bóle głowy znany jest
już od starożytności; Jogurt przez cały dzień, a wraz z nim żywe kultury
bakterii; Spirulina jest nieocenionym suplementem pokarmowym; Oleje pomagają
przy wielu schorzeniach, od alergii po dolegliwości żołądkowe; Kwasy tłuszczowe
Omega-3 posiadają nieocenioną wartość dla zachowania oraz odzyskania naszego
zdrowia.
Spis treści:
- Koenzym Q10 jest wszędzie
- Kiełki - Żywność i lek w naszej kuchni
- Ocet jabłkowy - zdrowie i uroda
- Czosnek - obrońca serca
- Melisa - roślina naszych czasów
- Jogurt - żyjmy dłużej
- Mikroalgi spirulina - pokarm i lekarstwo
- Olej - ciepło słońca
- Omega 3 - prosto z morza