Opis:
W książce czytelnik znajdzie wskazówki, jak cieszyć się życiem pomimo
choroby. Autor opracował swoje przepisy na podstawie najnowszych badań z
dziedziny medycyny i udowadnia, że diabetycy stosując odpowiedni sposób
odżywiania, mogą rozkoszować się smakiem i najeść się do syta.
Najnowsze
badania naukowe pokazują, że życie z cukrzycą nie jest już tak skomplikowane jak
niegdyś i dlatego też osoby na nią chorujące, chcąc się odpowiednio odżywiać,
nie muszą już przestrzegać dawnych nakazów żywieniowych.
Zebrane w tej
książce przepisy są dowodem na to, że można przygotować wykwintne i świeże
potrawy bez jakichkolwiek ograniczeń – warzywa, orzechy, tłuszcze najwyższej
jakości, ryby i mięso są filarami współczesnej diety, i nie tylko tej
przeznaczonej dla diabetyków. A najważniejsze jest to, że możesz pozbyć się
zbędnych kilogramów i rozkoszować się smakiem. Jedzenie ma ogromny wpływ na
nasze samopoczucie i dlatego to, co znajdzie się na naszym talerzu, powinno być
smaczne i sycące. Diabetycy mogą śmiało zaufać przedstawionemu w tej książce
planowi odżywiania, ponieważ autor opracował go na podstawie wiedzy jednego z
najbardziej wiodących lekarzy z dziedziny leczenia cukrzycy. Oprócz przepisów
zamieszczono w książce najnowsze informacje dotyczące problematyki życia z
cukrzycą na co dzień. Autor wyjaśnia we wstępie, jak bez lęku żyć z cukrzycą i
pełnymi garściami czerpać radość z życia.