• Banner

  • NFZ

Indeks: 1839-1

Wydawnictwo: PZWL

Farmacja praktyczna

Autor: (red.) Renata Jachowicz Wydanie: 2 Rok wyd: 2016 Ilość stron: 728 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-5026-4

Cena 165,60 zł Cena podstawowa 184,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: 17241-1

Wydawnictwo: Czelej

Urazy oka

Autor: Kuhn Ferenc, (red. pol.) Zagórski Zbigniew Wydanie: 1 Rok wyd: 2011 Ilość stron: 242 Format: 21,0 x 30,0 cm Oprawa: twarda ISBN: 978-83-7563-116-6

Cena 97,90 zł Cena podstawowa 110,00 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie bestsellery
Dieta bezglutenowa - co wybrać?
  • Dieta bezglutenowa - co wybrać?

Dieta bezglutenowa - co wybrać?

1232-1
  • Autor: (red. nauk.) Kunachowicz Hanna
  • Wydanie: 2
  • Rok wyd: 2015
  • Ilość stron: 184
  • Format: 20,5 x 24,5 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-200-4965-7
  • 94,00 zł
    Brutto
    Ilość
    Obecnie brak na stanie

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis

    W dzisiejszych czasach otaczają nas niezdrowe dodatki, fast foody, produkty sprzyjające otyłości. Publikacja od PZWL sprawi, że inaczej spojrzymy na nasze codzinne menu, nauczymy się prawidłowo wybierać wśród dostępnych produktów, starcimy zbędne kilogramy i poszerzymy swoją wiedzę na temat diety bezglutenowej.

    W książce zostały omówione właściwości glutenu, zasady diety bezglutenowej, sposoby układania menu, a także samodzielnego przygotowywania potraw. Ponadto publikacja została wzbogacona o tabele z wartością energetyczną i zawartością składników odżywczych w poszczególnych produktach oraz o informacje z zakresu wartości i sposobów znakowania gotowych produktów niezawierających glutenu.

     

    Spis treści:

     

    1. Kiedy i komu potrzebna jest dieta bezglutenowa? Choroby zależne od glutenu
    2. Chemiczne właściwości glutenu
    3. Zasady układania diety bezglutenowej i jej akceptacja
    4. Dieta bezglutenowa w świetle zaleceń żywieniowych
    5. Rośliny naturalne bezglutenowe - wartość odżywcza i zastosowanie
    6. Wymagania dla produktów bezglutenowych. Informacja dla konsumenta
    7. Zmiany zachodzące w żywności podczas jej wytwarzania i przechowywania
    8. Praktyczne wskazówki i porady
    9. Charakterystyka wartości odżywczej poduktów bezglutenowych
    10. Wykaz przybliżonych miar i wag wybranych produktów
    Szczegóły produktu
    PZWL
    1232-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 11603-1

    Wydawnictwo: Bellona Dom Wydawniczy

    Astma i alergie

    Autor: Rowlands Barbara Rok wyd: 2008 Ilość stron: 160 Format: 19,0 x 25,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-11-10947-6 Seria: Wszystko o chorobach

    Cena 31,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 20805-1

    Wydawnictwo: Znak

    Zrozumieć alergię

    Autor: Farooque SophieWydanie: 1Rok wyd: 2023Ilość stron: 302Format: 14,0 x 20,5 cmOprawa: miękka ze skrzydełkamiISBN: 978-83-240-8699-3

    Cena 49,99 zł
    Więcej
    W magazynie

    Śledź nas na Facebooku