• anty

Indeks: 19845-1

Wydawnictwo: Gdańskie Wydawnictwo Psychologiczne

Borderline życie na krawędzi

Autor: Daniel J.Fox Wydanie: 1 Rok wyd: 2021 Ilość stron: 262 Format: 19,0 x 24,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7489-902-4

Cena 59,90 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 17339-1

Wydawnictwo: Gdańskie Wydawnictwo Psychologiczne

Psychologia rozwoju człowieka

Autor: Brzezińska Anna, Appelt Karolina, Ziółkowska BeataWydanie: 1- dodrukRok wyd: 2019Ilość stron: 384Format: 16,5 x 23,5 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-7489-814-0

Cena 89,90 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 20568-1

Wydawnictwo: Gdańskie Wydawnictwo Psychologiczne

Samookaleczenia nastolatków

Autor: Sheri Van DijkWydanie: 1Rok wyd: 2022Ilość stron: 182Format: 15,5 x 23,5 cmOprawa: miekka ze skrzydełkamiISBN: 978-83-7489-984-0

Cena 59,90 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie bestsellery
Żywienie w sporcie
  • Żywienie w sporcie

Żywienie w sporcie

2815-3
  • Autor: Celejowa Irena

  • Wydanie: 1

  • Rok wyd: 2012

  • Ilość stron: 294

  • Format: 16,5 x 23,5 cm

  • Oprawa: miękka

  • ISBN: 978-83-200-4522-2

Książka antykwaryczna
39,00 zł
Brutto
Ilość

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Książki używane mogą nie zawierać dodatków online, płyt, obwolut, być wycofane z bibliotek, z pieczątkami i oznaczeniami. Reklamacje z tego powodu nie będą rozpatrywane.

Opis

Wysiłek sportowy pociąga za sobą wielkie wydatki energetyczne. Przy wyrównanym poziomie wyszkolenia zawodników w sporcie wysoko kwalifikowanym żywienie często staje się czynnikiem decydującym o zwycięstwie w rywalizacji sportowej. Dlatego tak ważne staje się odpowiednie komponowanie jadłospisów dla osób uprawiających poszczególne dyscypliny sportowe, trenujących, przygotowujących się do zawodów i biorących w nich udział, a także podróżujących po całym świecie zgodnie z terminarzem imprez sportowych.

 

Spis treści:

 

I. CZĘŚĆ OGÓLNA

  1. Potrzeby energetyczne sportowców
  2. Składniki pokarmowe
  3. Stres oksydacyjny w sporcie. Pożywienie jako źródło antyoksydantów
  4. Normy żywienia i wyżywienia dla wybranych dyscyplin sportu

II. CZĘŚĆ SZCZEGÓŁOWA

  1. Specyfika żywienia sportowców w okresie treningów, zawodów i odnowy
  2. Pora, częstotliwość i rodzaj posiłków podczas treningów i zawodów
  3. Regulowanie masy ciała w sporcie
  4. Odźywki w sporcie
  5. Zatrucia pokarmowe
  6. Produkty spożywcze
  7. Układanie jadłospisów
  8. Przykładowe jadłospisy dla siedmiu grup dyscyplin sportowych
  9. Przepisy na potrawy podane w jadłospisach
Szczegóły produktu
PZWL
2815-3
16 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: 7569-3

Wydawnictwo: PZWL

Interna t. 1-3

Autor: Januszewicz Włodzimierz, Kokot Franciszek Wydanie: 1 Rok wyd: 2002 Ilość stron: 1580 Format: 21,0 x 29,0 cm Oprawa: twarda ISBN: 83-200-2573-7

Cena 95,00 zł
Więcej
W magazynie

Śledź nas na Facebooku