Autor: Zitelli Basil J., McIntire Sara C., Nowalk Andrew Wydanie: 1 Rok wyd: 2014 Ilość stron: 534 Format: 21,0 x 30,0 cm Oprawa: twarda ISBN: 978-83-7609-930-9
Autor: Zitelli B. J., McIntire S. C., Nowalk A. J., (red. Wydanie: 1 Rok wyd: 2014 Ilość stron: 470 Format: 21,0 x 30,0 cm Oprawa: twarda ISBN: 978-83-7609-934-7
Książki używane mogą nie zawierać dodatków online, płyt, obwolut, być wycofane z bibliotek, z pieczątkami i oznaczeniami. Reklamacje z tego powodu nie będą rozpatrywane.
Opis
Drugie wydanie książki „Dieta bezglutenowa: co wybrać?” zostało napisane
przez specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia oraz Instytutu „Pomnik –
Centrum Zdrowia Dziecka”. Dostarcza wszechstronnej, aktualnej, ugruntowanej
naukowo, ale podanej przystępnie wiedzy o diecie bezglutenowej. Przybliża
Czytelnikowi: · właściwości glutenu · zasady układania diety bezglutenowej
w świetle zaleceń żywieniowych · wartość odżywczą produktów
bezglutenowych · wymagania dotyczące znakowania gotowych produktów
bezglutenowych · praktyczne zasady przygotowywania potraw bezglutenowych ·
aktualne zalecenia do stosowania diety bezglutenowej Publikację wyróżnia
obszerna część tabelaryczna z danymi o wartości energetycznej i zawartości
składników odżywczych w produktach naturalnie niezawierających glutenu oraz w
produktach bezglutenowych wytworzonych przemysłowo. Książka powstała z myślą
o chorych na celiakię i inne choroby glutenozależne, dietetykach, a także
osobach gotujących (zawodowo lub w domu).
Autor: (red.) Wrońska Irena, Krajewska-Kułak Elżbieta
Wydanie: 1
Rok wyd: 2007
Ilość stron: 216
Format: 16,5 x 23,5 cm
Oprawa: miękka
ISBN: 978-83-60608-73-9
Autor: Fleischer L. A., Roizen M. F., (red. pol.) Kubler Wydanie: 1 Rok wyd: 2014 Ilość stron: 494 Format: 21,5 x 27,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7609-950-7