Książki używane mogą nie zawierać dodatków online, płyt, obwolut, być wycofane z bibliotek, z pieczątkami i oznaczeniami. Reklamacje z tego powodu nie będą rozpatrywane.
Opis
Drugie wydanie książki „Dieta bezglutenowa: co wybrać?” zostało napisane
przez specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia oraz Instytutu „Pomnik –
Centrum Zdrowia Dziecka”. Dostarcza wszechstronnej, aktualnej, ugruntowanej
naukowo, ale podanej przystępnie wiedzy o diecie bezglutenowej. Przybliża
Czytelnikowi: · właściwości glutenu · zasady układania diety bezglutenowej
w świetle zaleceń żywieniowych · wartość odżywczą produktów
bezglutenowych · wymagania dotyczące znakowania gotowych produktów
bezglutenowych · praktyczne zasady przygotowywania potraw bezglutenowych ·
aktualne zalecenia do stosowania diety bezglutenowej Publikację wyróżnia
obszerna część tabelaryczna z danymi o wartości energetycznej i zawartości
składników odżywczych w produktach naturalnie niezawierających glutenu oraz w
produktach bezglutenowych wytworzonych przemysłowo. Książka powstała z myślą
o chorych na celiakię i inne choroby glutenozależne, dietetykach, a także
osobach gotujących (zawodowo lub w domu).