Cholesterol - jak dowiodły prowadzone od kilkudziesięciu lat badania -
może stanowić zagrożenie dla zdrowia. Jest, jeśli występuje w organizmie
człowieka w nadmiarze, główną przyczyną zgonów na zawał serca. Proponowana przez
wydawnictwo Prószyński i S-ka książka książka powinna być lekturą
obowiązkową, zarówno dla osób zagrożonych miażdżycą, jak i dla tych wszystkich,
którzy pragną jak najdłużej zachować dobrą kondycję. Autorka zebrała 200
przepisów na potrawy o zmniejszonej zawartości cholesterolu (przy każdym
zamieszczono dokładnie wyliczoną jego ilość). Możemy z nich układać menu na cały
dzień. Każdy znajdzie tu dla siebie nie tylko zdrowe, ale i atrakcyjne smakowo
receptury kulinarne.
Spis treści:
- Przystawki z warzyw na zimno i na gorąco
- Zupy
- Potrawy mięsne i półmięsne
- Potrawy rybne i półrybne